t-shirt burdastyle 6/2021
outfit

T-shirt erbij

Laatst kocht ik toch een BurdaStyle. Ik had online al de inhoudsopgave gezien en er stonden veel leuke patronen in. Ik ging aan de slag met mijn verjaardagsstof en naaide snel een shirt en als bonus een slip, want dat lukt als je zuinig kunt knippen!

Zuinig knippen

Zuinig knippen is een sport voor mij. Ten eerste staan de hoeveelheden benodigde stof bij het patroon vaak veel te ruim omschreven. Voor dit t-shirt stond 1.10 m! Nou heb ik als “basis lijstje” voor een shirt altijd 1 meter in mijn hoofd. Dat bestelde ik ook, hetgeen op 18 Euro kwam. Daarvan hield ik ook over. In het midden bleef na het knippen een lange strook over en onderaan wel een stuk van 20 cm hoog. Met wat passen en meten kreeg ik daar makkelijk 2 slips uit: eentje “gewoon” en de tweede ga ik deels van een andere rest maken en die heeft ook een deelnaad/stiknaad om goed uit te komen.

ensaid slip

T-shirt in een week

Het patroon overnemen, op mijn favoriete Action puinzakken, deed ik op 1 avond. Het patroon komt uit de Burdastyle 6/2021. De halslijn is erg hoog, echt zoʻn mannenshirt. Daarna maakte ik de basis van het shirt in een zaterdagmiddag. Toen hoefde alleen de halslijn nog afgewerkt te worden. Dat kostte mij (inclusief persen van het shirt en die halsband met een strijkijzer) ongeveer 2 uur, ruim gerekend. Want ik knipte de halslijn toch echt iets lager, dat staat leuker.

Dus binnen een week had ik er weer een shirt bij. Op zich zou het ook in 1 werkdag (8 uur) hebben gekund, maar het moet ook leuk blijven…

Ik hou van de bonte print. Als ik het draag, word ik er echt vrolijk van.

Slip in een week

Ook de slip heeft mij een week gekost. Oftewel: de werkzaamheden heb ik uitgespreid over een week.

Ooit volgde ik via een Facebookgroep een “slipcursus”, waarin via de Ensaid methode je een onderbroek tekende op je eigen maten. Niets zit lekkerder uiteraard! Via ome Ali in China had ik gelukkig al een tijd geleden een voorraad ingeslagen van lingerie elastiek, met zoʻn schulprandje. Want als je nu besteld, dan is het flink duurder vanwege de invoerrechten. Momenteel koop ik niets in China en wacht ik af tot het stof weer is gaan liggen (en mij duidelijk is hoe duur de aanschaf wordt).

Als je zelf je ondergoed wilt gaan naaien, dan heb je hier een goede handleiding!

Je weet als je iets goeds hebt gemaakt, wanneer je het als eerste uit je kledingkast vist bij het aankleden!

Youtube

Deze week heb ik ook weer een nieuwe video gemaakt: 10 tips voor diamond painting. Het zijn soms van die simpele dingen, waardoor je net iets lekkerder werkt.

Daarnaast ben ik al bezig met de video voor volgende maand. Ik maakte een 3D geprint kastje, met echte deurtjes, voor mijn poppenhuis. Nou ja, ik probeerde of ik met een gekocht ontwerp dezelfde problemen had met scharnieren. Ja dus… Gelukkig was de ontwerpster zo aardig om wat tips te geven, die ik volgende keer ga uitproberen.

3d printen poppenhuis

Sokken breien

De zaterdag was lekker. We zijn het Groene Hart in gefietst om goede boerenkaas te kopen. We gaan samen een nieuwe fase in, met een dochter uit huis en een dochter die de hele zaterdag bij de paarden is. Er is nu weer meer tijd om samen op pad te gaan. Daarom fietsten we nog een stukje verder, om ook naar de verbouwde ijsboerderij te gaan kijken. En natuurlijk om een lekker boerenijsje te kopen. Het was mijn eerste terrasje sinds coronatijd!

Daar maakte ik de waterlelie foto. Ik denk dat het te lang geleden is, dat ik in de Efteling geweest ben 😉 De ooievaar zagen we lopen, toen we door de weilanden over het korte Kerkepad fietsten. Ik hou van de polder en ik hou van dit Haagse symbool!

Bij thuiskomst heb ik nog in de tuin gezeten met mijn sokken. Elke dag brei ik een paar toertjes en de tweede is bijna af. Nu gaat het spannend worden: de blauw/turquoise wol is bijna op. Ga ik het redden, of kom ik net tekort? Ik hou jullie op de hoogte!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.