textielverf diydiva
outfit

Textielverf en het vrijheidsbeeld

Het is leuk om met textielverf te werken! Bij wijlen V&D kocht ik ooit een paar geweldige “stencils” of “templates”. Het vrijheidsbeeld leukte vervolgens mijn blouse en een gekochte joggingbroek op.

Oud

Toen ik in mijn fotoverzameling grasduinde, kwam ik foto’s tegen van een blouse waarover ik nog nooit geblogd had. Dat maak ik in deze post goed. Je ziet trouwens wel dat het oude foto’s zijn. Ik heb wat meer foto skills opgedaan, en trouwens ook meer grijze haren…

Het stofje kreeg ik van schoonma. Het was heerlijk praktisch, omdat het nooit gestreken hoefde te worden en toch niet synthetisch aanvoelde.

Patroon

Dit patroon komt uit de KnipMode november 2007. Het was oorspronkelijk een wikkelblouse, maar ik haalde die flap eraf en tekende een knoopsluiting. Over de halspartij ben ik niet helemaal tevreden. Hoe het beter zou moeten, weet ik echter niet.

gingham blouse NY diydiva

Het is een blouse met details: naast een borstzak met print van het vrijheidsbeeld zit er een contrasterende staander aan de binnenkant bij de hals, en kinderknoopjes met een “Amerikaanse slee” bij de manchetten van de driekwart mouwen.

Dit is echt een topper in mijn kledingkast, die ik graag draag!

roodwitte gingham blouse NY diydiva

Joggingbroek

Als je dan toch begint met textielverf, dan kun je gelijk ff doorgaan met andere kledingstukken. Textielverf werkt prettig, je hoeft het daarna alleen te strijken om te fixeren. Gebruik wel een theedoek bij het strijken! Vervolgens kan het kledingstuk gewoon mee in de was en blijft de print goed.textielverf diydiva In mijn kast heb ik nog een restje gekochte kleding. Tegenwoordig maak ik alles zelf, maar ik ben in transitie. Deze joggingbroek van de Zeeman heeft een grappige zijkant. Ik zette er ook een vrijheidsbeeldje op.

textielverf sjabloneren tamponeren diydivaNu ik dit hartje zie, moet ik opeens aan Banksy denken. Weet je wel, van dat schilderij met het meisje met de hartjesballon, dat zich na verkoop op de veiling zelf vernietigde. Ik ben van plan daar “iets” mee te gaan doen…

Zijn jullie ook weleens in de weer geweest met textielverf? En, tevreden met het resultaat of niet?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.