short Scarlet La Maison Victor Diydiva
outfit

Tobben met het Scarlet short uit LMV…

Het Scarlet short stond geweldig op foto’s in La Maison Victor. Het zou het eerste model worden dat ik uit dit Vlaamse zelfmaakmodeblad zou naaien. Ik had beter moeten weten, op de foto werd deze korte broek gedragen door zo’n jong meisje met bijbehorend mooi figuur…

short Scarlet La Maison Victor DiydivaBatik

Van een lieve collega kreeg ik een lap batikstof. Zij had ‘m gekregen uit Indonesië, maar is nou niet echt het creatieve type. Volgens mij heeft zij niet eens een naaimachine… Ik ben gek op batik. Ik hou van de patronen en het katoen, dat gewoon het enige is dat lekker draagt op warme zomerdagen.

Bij dit short heb ik met het knippen heel goed het motief van de stof in de gaten gehouden.

Fout

Enthousiast ging ik dus aan de slag. De vakantiecombi Scarlet patroon + batik bleek hoofdbrekens op te leveren.

Alles liep gesmeerd, totdat de band erop moest… Weken later las ik bij andere blogdames dat er een fout is geslopen in het LMV patroon. Je moest er 4 cm bijtekenen! (En ik maar denken dat het gewoon aan mijn omvang lag, waardoor de band te kort was).

Op de foto’s zie je dat ik wel weer mijn eigenwijze draai aan het short heb gegeven. Bij deze heb ik geen omslag gemaakt, maar de prachtige zelfkant van de stof gebruikt. Zodoende werd dit een langere versie, tot iets boven de knie.

Te laat

Ik las de blogs van andere naaimadammen te laat. Inmiddels had ik het patroon al aangepast en was ik losgegaan met een ander stofje. Ik had de schaar gezet in een oude jurk, met een te strakke rug (ik heb een brede “zwemrug”) en mouwtjes. Het was een geweldige toile stof, met herderinnetjes en schaapjes enzo. Daardoor zitten er wel wat extra naden op dit short… Niet zo mooi dus, maar ik wilde mijn aangepaste patroon uitproberen.

short Scarlet la maison victor diydivaEigenlijk is het nog niet goed, nu zit Scarlet weer te ruim. Je ziet het al op de foto dat het een enorme broek is geworden;-) De band zit wel mooier, maar ik geef het op. Ik ga een ander patroon voor een short proberen. Misschien heb ik wel meer een KnipMode of Burda figuur.

Mijn conclusie: het Scarlet short is net zo rottig eigenwijs als Scarlet uit Gejaagd door de Wind…

2 reacties

 • Delphine

  hey,
  ik maakte de short ook al twee keer en blijkbaar zit er in maat 36 geen fout want de tailleband was perfect bij mij. Je vindt ze ook op mijn blog.
  In de ene stof is hij mij wel te groot na één keer wassen (waarschijnlijk probleem met de stof, die kostte maar 4 euro per meter), de andere stof blijft super.
  Maar iedereen zijn figuur is natuurlijk anders hé.
  ze zien er anders wel mooi uit je shorts.
  groetjes
  Delphine

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.