mini capsule garderobe matrozenjurk diydiva
outfit

Vakantietopper short

Mijn zoektocht naar een patroon voor hét ideale short heeft even geduurd. Maar inmiddels heb ik ‘m gevonden! Lees mee hoe ik dankzij Facebook de laatste plooien van het model wist glad te strijken, waarna ‘ie toch nog mee kon in de koffer, als onderdeel van mijn eerste mini capsule garderobe.

Stof

Dit short is gemaakt van hetgeen overbleef nadat ik mijn Knipster matrozenjurk met jasje had gemaakt. Toen we bij Nooteboom Textiles stof mochten uitkiezen in de fabriek, volgde ik netjes de beschrijving met benodigde stof uit de KnipMode. Maar ik bleek nog best veel over te hebben, in ieder geval genoeg voor een short! Zo kon ik een begin maken met een zomerse mini capsule garderobe.

Patroon

Het patroon is uit de KnipMode van juli 2015 en maakte ik al eerder in kaki met kleurtjes.short KnipMode diydiva

Bij het in elkaar zetten, moet je even opletten. Want dit is geen standaard model… In de zijnaad zit een strook, die ook aan de bovenkant goed verwerkt moet worden. Later heb ik die spleet tussen de bovenbroekband en de zakingang (zichtbaar op de foto) met de hand nog samengenaaid.

Aanpassen

Bij mijn eerste short had ik de rits in de middenachternaad gezet, volgens patroon. Omdat daar toch een plooi bleef, koos ik ervoor nu een rits in de zijnaad te doen. Maar…bij mijn matrozenshort kwamen er ook bobbels achterop.

knipmode juli 2015 short diydivaIk liet manlief een foto van mijn kont maken (echt…) en zette die op Facebook in de besloten groep zelfkledingmaken. Het was geweldig! Binnen een paar minuten kreeg ik heldere tips, soms compleet met tekeningetjes, hoe ik de plooien weg kon krijgen. Opnieuw kroop ik achter de naaimachine, en inderdaad, ze hadden gelijk! De achternaad moest uitgediept worden. Ik heb dat ook meteen weggeknipt van mijn papieren patroon.

short KnipMode juli 2015 diydiva

Dit is de nieuwste versie. Misschien dat ik in een volgend model (want dat gaat er zeker komen) ook de figuurnaadjes achterop nog iets langer ga maken. Volgens mij staat dat mooier.

De feiten

Kosten: stof Nooteboom Textiles (rest van Knipster, gratis gekregen), garen had ik al daarvoor gekocht (een grote klos Gütermann, dat bevalt ook goed. Hij lijkt maar niet op te gaan.), rits hergebruikt uit een oude broek uit voorraad, haakje uit “erfenis” eveneens uit voorraad. Dus eigenlijk heb ik voor dit short nu niets uitgegeven!

Tijd: Hmmm, misschien ga ik dat voortaan maar schrappen uit mijn blogs. Ik hou het niet goed bij. Ik werk nooit iets in één dag af. Elke dag doe ik wel iets… Wat zullen we zeggen: een uurtje of 5?

Patroon: KnipMode juli 2015

mini capsule garderobe matrozenjurk diydiva

Conclusie

Dit shortmodel is als een goede wijn, hij wordt steeds beter 😉

Ik heb dankzij dit broekje nu een echte mini capsulegarderobe. Hier draag ik ‘m met het roodwitte streepshirt, maar ook een basic shirt in rood of blauw is geschikt. Dat kan ik dragen zowel op het short als onder de jurk. Door het jasje, met 3/4 mouw, kan ik met frisser Hollands weer de set ook nog aan.

Ondanks dat ik veel met dezelfde stof heb gewerkt, heb ik niet het idee dat het saai wordt. Nu had ik een rest over, maar in de toekomst kan ik voor een volgende capsule garderobe dus een grote lap kopen. Daar maak ik dan weer jurk en jasje uit, met een korte broek, maar ook een lange broek van een zomerse stof zou helemaal top zijn…

Eerst maar eens verder met het opmaken van mijn voorraad!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.