outfit gouden bodywarmer diydiva
oranje,  outfit

Vrijmarkt tips en gouden outfit!

Vandaag is het Koningsdag! Laten we hopen dat het weer opklaart… De DIY Diva staat al naar boven te kijken of de wolken verdwijnen! Zij is er helemaal klaar voor, met een warme Koningsdag outfit en geeft vrijmarkt tips voor zowel kopers als verkopers!

gouden bodywarmer diydiva

Vrijmarkt tips

Ik ben dol op vrijmarkten. Er is niets leukers dan snuffelen tussen veel zooi, in de hoop iets moois en voordeligs te vinden! Hopelijk blijft het droog, want een markt in de regen wordt gauw armoe… Vandaag heb ik twee markten op mijn programma staan. Eentje vóór en eentje na de lunch! Eerst deel ik mijn tips voor kopers:

Kopers

  • Ga naar de rijkste buurt van jouw stad. Wat daar wordt weggedaan, ziet er vaak nog goed uit.
  • Begin vroeg! Wij lopen altijd al rond half 10 een rondje, terwijl de vrijmarkt officieel om 10 uur begint.
  • Besluit vooraf hoeveel je uit wilt geven. Pin dat bedrag en laat het daarbij. Geld op=klaar!
  • Bedenk ook van tevoren waar je speciaal voor gaat kijken. Bij mij staan knutselspullen, vintage tasjes en leuke sieraden bovenaan mijn lijstje.
  • Zorg voor kleingeld. Niet iedereen kan een biljet van 20 Euro wisselen. En je wilt die schattige kinderen die muziek maken toch ook wat geven!
  • Ding alleen af bij grote mensen. Kinderen gun je een goede zakgeld aanvulling.
  • Zorg voor ongelakte nagels. Er zitten vast lieve meisjes die graag je nagels oranje lakken, met een geel kroontje erop! Rood wit blauw is ook altijd goed.
  • Neem grote plastic tassen mee. (Wij komen ieder jaar weer tekort, maar gelukkig zijn er dan de fietstassen nog.)
  • Zorg dat je er feestelijk uitziet! (Zie de outfit hieronder…)

Verkopers

Ik heb al eens eerder geschreven over het verkopen van (zelfgemaakte) spullen op een markt. Een hele blogpost vol tips.

Outfit

Je ziet dat ik naar boven sta te kijken, ik voorspel een fijne dag …

outfit gouden bodywarmer diydiva

Mijn outfit is vooral warm, met goede schoenen om lang op te kunnen lopen. Ik heb geen oranje in mijn kledingkast. Ooit heb ik een kleurenanalyse laten doen en oranje bleek killing bij mijn huidskleur. Daarom koos ik voor een zelfgemaakte gouden bodywarmer met oranje accenten. Goud is immers de kleur van een kroon, dus mooi bijpassend bij Koningsdag.

Het patroon voor de bodywarmer komt uit een Burda van een jaar of 5 geleden. Het is een vrij kort model. Dat zag ik pas toen ‘ie af was… De stof komt bij Toetenel vandaan, dé stoffenzaak van Leidschendam en omstreken, die helaas enkele jaren geleden sloot. In de opheffingsuitverkoop zag ik deze dikke gouden stof weer liggen. De buitenkant is glad, met aan de achterkant van die witte vullingstof. Ik heb er nog steeds spijt van dat ik niet gelijk nog een paar metertjes heb gekocht om een unieke wintersport broek van te maken.

De oranje accenten zijn een paracord armband en een oranje strik van vilt. Wil jij ze ook maken? Klik dan op de afbeelding!

 

Achtergrond

Ik dacht een bijpassende achtergrond te hebben gekozen voor deze Koningsdag outfit, met de eerste regels van onze grondwet. Ehhh… toen ik dit nog even nazocht bleek het om de universele verklaring van de rechten van de mens te gaan. Tsja. Wel is het een geweldig tegeltableau, onder tramstation Ternoot in Den Haag.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.