Royole Rowrite diydiva
papier

Digitaal bullet journal met Rowrite

Afgelopen maand mocht ik een Rowrite Writingpad uitproberen om eens digitaal aan mijn bullet journal te werken. Ik laat je zien wat dat inhoud, en toon mijn resultaten.

Digitaal

Ik hou van schrijven en van volgepende mooie notitieboekjes. Het is echt heel bewust dat ik nog een mooie planner heb, en niet mijn telefoon als agenda gebruik. Toch ben ik geen digi-tegenstander, integendeel. Bij het 3D printen sta ik momenteel vooraan om te gaan experimenteren!

Rowrite

Dus toen ik de Rowrite Writingpad van Royole mocht uitproberen was ik heel benieuwd. Want je kunt gewoon lekker schrijven en tekenen op papier, waarna de Writingpad automatisch en zonder al teveel gedoe ervoor zorgt dat je ontwerpen digitaal opgeslagen worden!
Je hebt geen speciaal papier nodig. Er zit wel een Rowrite block bij, dat goed tussen de gaatjes onder de magneetvasthouder blijft zitten. Maar je kunt dus gewoon je eigen (gekleurde) papier uit je planner gebruiken.
Wat je wel nodig hebt, is een opgeladen Writingpad, waar je bovenop schrijft, plus de speciale pen die erbij hoort. Royole Rowrite diydiva

Het leukst vind ik de “directe modus”. Ik zet dan de app aan op mijn telefoon en geef aan dat er een nieuw blad moet komen (druk op het + teken). Ik leg de telefoon naast mijn Writingpad en zie dan wat ik op het papier teken tegelijk op mijn telefoonscherm verschijnen!

Je kunt ook een video opslaan van “the making of” van je tekening. Dat is een leuke optie om te gebruiken in een powerpoint presentatie, bijvoorbeeld als je een mindmap maakt.

De Rowrite Writingpad is enorm simpel in het gebruik, heel prettig! Er zitten maar 3 knoppen op: eentje voor aan en uit, eentje om het getekende op te slaan (synchroniseren) en tenslotte een knop om te laten weten dat je op een nieuwe bladzijde begint.Royole Rowrite diydiva

Tekenen

In een vorige blogpost liet ik jullie al mijn tekening zien van een feestjasje dat ik maakte. Normaal moet ik een gemaakte tekening scannen en dan bewerken. Dat is meestal een heel gedoe, voordat een tekening een nette witte achtergrond heeft. Meestal wordt alles wat grijs. Royole Rowrite app diydivaMet de Writingpad is dat probleem er niet. Mijn tekening is meteen digitaal klaar. Vervolgens ging ik aan de slag met een layout voor mijn bullet journal.

Want het leuke van de Writingpad: je maakt één keer een layout, maar doordat deze gelijk digitaal wordt opgeslagen, kun je ‘m gelijk printen. En nog eens en nog eens. Of je wilt toch liever een rose layout of een dikkere lijn, dan verander je dat met de Rowrite app in een simpele handeling. Kortom: je kunt je gemaakte layout nog bewerken, voordat je aan het printen slaat.
En het origineel? Dat heb je lekker ook nog!

Tekst

Je kunt een Rowrite Writingpad trouwens ook voor notities of collegeaantekeningen gebruiken. Je geschreven tekst kun je om laten zetten als .txt bestand en zo gebruiken in een tekstverwerker. Je moet dan wel even de Nederlandse optie downloaden en instellen, want standaard staat er Chinees en Engels in. Maar dan herkent ‘ie tekst echt goed, zelfs mijn krullerige handschrift!

Lofzang

Zoals je kunt lezen, ben ik enthousiast over de Rowrite Writingpad. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Toch wel, want ik ben altijd eerlijk in mijn recensies.
Zelf ben ik nogal gek op mijn stiftjes, dat schrijft zo lekker. Bij de Writingpad ben je gebonden aan een speciale pen en dat tekent toch anders dan met stift.
Ook heeft de pen soms moeite met de wat langere lijnen, dan kan ‘ie een klein beetje vlekken. Soms merkte ik dat de hoekjes op papier wel netjes aansloten, maar digitaal elkaar net misten. Dat is dan wel gelijk weer te corrigeren.
Toen ik mijn eigen papier met een klein plakbandje aan de onderkant vastmaakte, scheelde dat ook een stuk en werd de digitale tekening preciezer.

Helaas moest ik de Rowrite Writingpad na een maandje uitproberen weer inleveren… Maar gelukkig heb ik heel veel tekeningen gemaakt, die ik in de toekomst kan gebruiken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.