houten paasei vilten kip diydiva
Pasen

Houten paasei maken

Vorig jaar mocht ik dankzij een samenwerking met Gadero zelf een kast bouwen. Deze houten strandhuisjeskast staat nu te shinen op zolder. Maar er waren nog een paar plankjes over… Tijd voor een leuke DIY voor Pasen: ik maakte een houten paasei en versierde het.

Pinterest

Het houten paasei was weer een Pinterest ideetje. Het ontwerp is heel simpel: je lijmt drie planken aan elkaar met houtlijm. Als dat droog is, dan teken je er een ei-vorm op en dat zaag je uit. Daarna werk je met een schuurmachine de scherpe randjes bij.

houten paasei maken diydiva

Zagen

Daarna zaag je de kleine plankjes, waarop de decoratie komt. Nog een plankje voor de onderkant en klaar is de DIY Diva! Zoals je ziet zijn de foto’s in de tuin genomen. Ik klus het liefst met zaag-, boor- en schuurmachine in de tuin. Als ik dat op zolder doe, dan zit gelijk het hele wasrek met schone kleding onder het zaagsel. Ook de buren zijn heel blij met het klussen in de tuin 😉

Versieren

Ik heb getwijfeld of ik het paasei zou verven, bijvoorbeeld met een whitewash. Maar ik wilde het liefst het pure hout zien.

houten paasei maken diydiva

Hier zie je het eindresultaat. Helemaal symmetrisch is ‘ie niet, maar je kent mijn voorliefde voor freestylen 😉 Ik heb wel gemeten, maar het zagen was best lastig… Als ik bovenaan wat meer schuur, dan ziet het ei er wat beter uit, denk ik. Dat komt nog wel.

Afmaken

Op de woensdagochtend creaclub hebben we met z’n allen een kipje van stof gemaakt, zittend op een klosje.

Farmyard quilts kip vilt dediydiva

Ik liet de stofjes die bij het pakketje van Farmyard quilts links liggen en koos voor vilt in felle kleurtjes.

farmyard quilts vilten kip pasen diydiva

Zo past deze kip beter bij de andere versieringen van mijn houten paasei.

houten paasei vilten kip diydiva

Morgen ruim ik alles weer op. Wel jammer, hoor. Ik vind ‘m net zo gezellig staan. Ik sluit deze mooie Tweede Paasdag af met een foto van het geheel, en wens jullie een fijne dag.

creatief pasen diy diydiva

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.