zelf kipjes knutselen diydiva
Pasen

Paaskuikentjes van pompoms maken

De lente komt eraan, qua datum wel, maar helaas nog niet qua temperatuur! Ik draag nog steeds mijn winterjas, sjaal en skihandschoenen buiten… Jullie ook? Toch komt Pasen dichterbij. Omdat de DIY Diva gek is op pompoentjes (pompoms) maken, vooral met de kinderen, staan er voor vandaag paaskipjes gepland. Niet voor het menu, maar om te maken!

zelf kipjes knutselen diydiva

Pompom maken

Ik schreef al eerder een handleiding om pompons te maken. Voor de paaskuikentjes maken we ze van wolrestjes. Ik was eerst van plan speciaal hiervoor een bol geel te kopen, maar besloot toch te gaan voor use what you have. Als jij zelf geel gebruikt, dan worden het echt van die paaskuikentjes. In mijn voorraadbak had ik nog mooi creme en lichtbruin, dus bij mij werden het paaskipjes.

Je maakt een grotere pompom voor het lijf, en een kleinere voor het koppie. Als je aan het einde een lange draad tussen de kartonnetjes knoopt, dan kun je die met een naald eraan gebruiken om de twee pompoms aan elkaar vast te maken. Je steekt een paar keer heen en weer in het middelpunt van de pompoms.

Versieren met vilt

zelf kipjes knutselen diydiva

Met wat restjes vilt maakte ik oogjes (een zwart rondje) en van rood maakte ik een kammetje en een … tsja. Hoe noem je dat ding onderaan het snaveltje van een kip? Een lel? Nou ja, jullie snappen wel wat ik bedoel. Dat plak je gewoon op de pompom met een goede klodder lijm. Nog een lekker krom oranje snaveltje toevoegen en de paaskip is klaar!

Meer Paas DIYs?

zelf kipjes knutselen diydiva

Vorige jaren heb ik ook het nodige voor Pasen geknutseld. Neem daar maar eens een kijkje, ook voor leuke Palmpasenhaantjes van brood.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.