palmpaas stok diydiva
Pasen

Palmpasen stok maken

De volgende Paas DIY is leuk met kinderen! Samen een Palmpasen kruis maken betekent samen bakken en knutselen.Toen ik klein was, heb ik nooit een Palmpaastak gemaakt. Dat haalde ik nu in…

palmpaas stok diydiva

Palmpaastak

Ik groeide op in de Biblebelt en dacht dat dit eigenlijk een katholiek gebruik was. Ik heb er niet onder geleden hoor, juist een heel fijne jeugd gehad! Maar misschien dat ik daarom nu zelf eens zo’n Palmpaas wilde maken. Waar ik tegenwoordig woon, maken de kinderen zo’n Palmpaas tijdens de dienst en komen ze er later de kerk mee binnen lopen. Tijden veranderen…

Bakken

Je begint met het bakken van een broodhaantje. Overal online kun je het recept daarvan vinden. De DIY Diva gebruikte ‘m van Smulweb. Als het brood in de oven staat, begin je aan het volgende.

Kruis

De basis van deze DIY is gelijk aan de basis van Pasen: een leeg kruis. Van twee houtjes maak je heel simpel een kruis. Aan drie uiteinden spijkerkopjes 1 cm laten uitsteken is handig. Daaraan maak je makkelijk de rozijntjes en het broodje vast. Alleen aan de onderkant is geen spijker nodig.

Versieren

Misschien wel het leukste deel: het versieren! Je begint met het kruis te omwikkelen met een lange strook crepepapier en plakband, of washi tape of, zoals hier, gewoon viltstift. Met draad en naald maak je een snoer van rozijntjes, dat je van links naar rechts spant. Natuurlijk kun je ook spekkies of marshmallohs rijgen. Verder kun je een plastic zakje aan het kruis knopen met daarin wat chocolade paaseitjes. Bovenop komt het broodhaantje.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.