Staphorster stipwerk
Pasen

Stipwerk

Circus Corona is weer in de stad… De DIY Diva hoopt dat de testuitslag morgen meevalt. Wat doe je als je opnieuw in quarantaine gaat? Dan ga je met Pasen lekker stippen en trek je daarna nog je portemonnee!

Teken workshop

Vrijdag had ik een leuke workshop bij StudioSuz. We deden een een-op-een sessie via Zoom, waarbij we op mijn verzoek creatief bezig waren met teken inspiratie, travel journaling en vooral met Procreate. Dat is het digitale tekenprogramma van Apple, dat ik al in miniatuurversie op mijn Ei foon gebruikte. Ik maak namelijk graag modetekeningen.

procreate modetekenen

Het was leuk en inspirerend, maar de laatste vijf minuten kwamen de appjes vanwege een gevreesde testuitslag…

Bubbel

Onze jongste dochter zit op school met haar vriendinnetje in een “bubbel”. Er zijn tweetallen gemaakt en zij mogen naast elkaar zitten zonder 1,5 meter. Vrijdag hoorden we dat dit meisje helaas positief is getest. Gelukkig voelt zij zich niet ziek.

Zo begon Circus Corona in ons huis opnieuw. Ik besloot toch maar niet als lector naar de kerk te gaan, voor de opname van de digitale Paas nachtdienst op zaterdag. We maakten een afspraak voor dochterlief om te testen en “stuurden” haar naar haar kamer voor de komende tijd. Gelukkig is die nu wel gezellig, met het nieuwe behang dat er net op zit.

foggy forrest behang diydiva

Oudste, uithuizige dochter, kan helaas vandaag niet gezellig mee-eten zoals afgesproken.

Morgen duimen dat de uitslag negatief is. We hebben in december al corona gehad, dus hopen op dat half jaar immuniteit dat onderzoek beloofde. Maar zoals mijn vriendin die dokter is gisteren al appte: er regeert nu een andere variant… Dat dochter opeens rare dingen ruikt in huis, zoals bananen en paprika (en wij niet), is niet zoʻn goed voorteken!

Staphorster stipwerk

Gelukkig heb ik nog knutselspullen genoeg om tot het einde der tijden mijzelf binnen te vermaken. Ik pakte mijn Staphorster stip stempels en ging aan de slag. Ik heb bijbehorende verf, maar dacht dat die vooral voor textiel was. Het zou toch ook wel met onze enorme voorraad plakkaatverf kunnen?

Zoals je ziet: dat kan niet 😉 Het was leuk om drie eieren van piepschuim (eveneens in voorraad) eerst zwart te verven, laten drogen en dan te bestippen. Maar het ziet er niet uit. Het mooie bolle stipje komt toch echt door de bijzondere verf. Weer wat geleerd. Binnenkort eens plannen maken voor een bestipte blouse van zwart satijn, maar dan met echte Staphorster verf!

Mocht je nog denken: een ei is rond, op papier gaat het vast beter: nee! Ik wilde een rouwkaart stippen na het overlijden van onze oude buurvrouw, maar het ontstijgt het niveautje kleuterschool niet eens, dus dat ga ik niet versturen.

Zielig

Ik had zo geen zin in dit hele coronagedoe opnieuw. En toen mislukte het stippen ook nog eens. Tel daarbij op dat ik net een leuke workshop bij Suz had gevolgd, die antwoord gaf op mijn vraag: is die Apple pencil echt fijn om digitaal mee te tekenen (ja) en mij zoveel mogelijkheden liet zien in Procreate.

Toen dacht ik: “Meid, doe eens gek!”

De DIY Diva

Ik deed waar ik al ruim 1,5 jaar over twijfelde. Ik bestelde voor mijzelf een tablet en bijbehorende tekenpen. Ik had immers nog vakantiegeld over, omdat we vorige zomer helemaal niet weg waren geweest?

Dit had ik dus jaren eerder moeten doen! Ik zit nu ʻs avonds heerlijk te tekenen in de bank, met mijn tablet op schoot. Ook mijn tijdschriften apps, die op mijn oude tablet hopeloos vertraagden en vastliepen, werken supersnel op de nieuwe.

Morgen nog een negatieve uitslag en dan ben ik weer compleet gelukkig 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.