houten paasei vilten kip diydiva
Pasen

Vilten paaskipje

Afgelopen woensdag zijn wij op de creaclub begonnen aan een gezamelijk project. We maken voor de Pasen een gezellig kipje van stof, dat op een nestje op een houten klosje zit. Maar de DIY Diva doet natuurlijk toch weer een beetje tegendraads…

Farmyard Quilting

Iemand deed de voorzet om het kipje van Farmyard Quilting te maken, dat op een klosje zit. Dat vind ik nou zo ontzettend leuk van de creaclub: ik kom op ideetjes (en websites), waar ik anders nooit op gekomen was. De lapjes voor het kipje zitten al bij het pakket, en vallen in de categorie ruitjes en streepjes in bordeautinten. Heel gezellig, maar not my cup of tea. Gelukkig wilde één van mijn mede Crea-Bea’s de stof overnemen, want zij had haar eerste kipje al af en zou er best nog eentje bij willen maken.

Kip krijgt een ereplekje op mijn zelfgemaakte paasei van drie houten planken.

houten paasei maken diydiva

Ze moet bij mijn andere paasversiering gaan passen. Dat is allemaal in de “lawaaiige”, heldere kleuren stijl : knalgele kuikentjes, gecombineerd met lekker groen, je snapt wel wat ik bedoel.

Vilt

Zodoende koos ik voor vilt en gebruikte ik het bijgeleverde stofje niet.

Farmyard quilts kip vilt dediydiva

Gelukkig heb ik nog een flinke voorraad vilt liggen, dus ik kon kiezen uit drie tinten geel…

Festonsteek

De dames van de creaclub adviseerden mij de festonsteek. Je weet wel, het lijkt op een soort hekje aan de buitenkant. Want als ik de stof eerst gewoon zou naaien, en dan om zou draaien, dan is het bij het randje te dik met vilt. Gelukkig ben ik gek op festonneren 😉

houten paasei vilten kip diydiva

Je ziet kip links op de foto staan. Het was ontzettend leuk om haar te maken, echt zo’n gezellige en snelle knutsel tussendoor. Ik ben zelf gewend aan grote projecten, dus dan is iets dat snel klaar is ook weleens prettig! Uit mijn knoopjesvoorraad haalde ik nog twee gele exemplaren om de vleugels vast te zetten. Ik lijmde kip vast op haar nestje, dat op de klos werd vastgelijmd.

farmyard quilts vilten kip pasen diydiva

De onderkant, dus de klos is helemaal radicaal anders dan het voorbeeld. Ik koos voor een blauwe hemel met grassprieten eronder. De originele versie heeft een tekst: “Love to sew” met allerlei mini knoopjes daar omheen.

Op deze Goede Vrijdag wens ik jullie allemaal een fijn en lekker lang Paasweekend toe!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.