barbie slip maken diydiva
persoonlijk

7 manieren om gelukkig te worden

Domweg gelukkig, dat is helemaal van toepassing op mijn gemoedstoestand van afgelopen dagen. De DIY Diva mijmert op deze maandag over de stand van zaken in haar (creatieve) leven. En misschien wil je meegenieten en wat positiviteit lenen…

barbie slip maken diydiva

Geluksprofessor

Deze zaterdag stond in de krant een uitgebreid interview met de geluksprofessor Ap Dijksterhuis. Volgens hem is 40% van je geluk genetisch bepaald, 10% hangt af van je leefomstandigheden en de overige 50% kun je zelf maken of breken. Dat triggerde mij. De genetische invloed is dus groot, maar je eigen invloed is gelukkig nog groter.

Happy

Mijn zaterdag was absoluut geen spectaculaire dag. Manlief was werken. Zelf kwam ik vroeger dan gewenst uit mijn bed, een beetje groggy omdat ik om 2.00 vannacht (eh … vanochtend dus…) oudste nog had opgehaald, maar jongste was al wel wakker. Geen afspraken en verder dus geen bijzonderheden. Maar toch voelde ik mij eigenlijk ontzettend happy.

Vroegâh

Daar was ik ook weer ontzettend blij om, want het afgelopen jaar was het niet altijd zo. Een reorganisatie gaat, ook als je mag blijven, namelijk niet in je koude kleren zitten. Ik herinner mij wel dat ik apathisch achter mijn Pfaff zat, kijkend hoe motieven steekje voor steekje geborduurd werden. Mijn babyquilt is ook een herinnering aan die tijd. De borduurmachine sleepte mij er doorheen.

En afgelopen zaterdag?

Barbie maakt happy

Ik zat weer achter mijn borduurmachine, maar nu met een goed gevoel. Bovenste foto geeft mijn uitzicht weer. Vol interesse keek ik hoe mijn nieuwste motiefje tot leven kwam. Wat dat trechtertje moet worden? Ehhh, ik durf het bijna niet te zeggen. Maar deze moeder houdt meer van Barbies dan beide dochters… Je herinnert je misschien mijn laatste poppenproject wel: een bruidsjurk.

borduursteken pfaff creative 1.5 diydiva

Dus daarom kocht ik zojuist online het patroon voor een Barbie onderbroek. Gewoon, omdat het kan en omdat ík het leuk vind en er nog blijer van word!

Aangezien ik een regiment Barbies op zolder huisvest, zullen ze lekker allemaal worden voorzien van al dan niet wuft ondergoed.

Geluksbrengers

Op de achtergrond bij mijn Pfaffje staat op de bovenste foto een radio. Ook om diverse redenen een geluksbrenger. Ik kreeg ‘m van mijn liefsten op mijn verjaardag onlangs. Ik heb graag muziek om mij heen, het varieert van rustige Radio2 liedjes tot 538 of Qmusic. Mijn retro radio overstemde makkelijk mijn borduurmachientje met gezellige herrie.

Linksonder zie je nog net een ander happy-ding staan, weliswaar op z’n kant. Het is het poppenhuis uit de jaren zeventig, dat ik een paar jaar geleden wegkaapte voor het grofvuil langskwam. Zo’n heerlijk projectje om de komende jaren (winters) eens aan te gaan klussen. Uiteraard compleet met led verlichting…

7 manieren om gelukkig te worden

Wat je in de kop van een blogpost belooft, moet je waarmaken. Daarom sluit de DIY Diva af met enkele levenslessen, onder andere gebaseerd over het voorgaande geluk.

  1. Heb maling aan wat anderen denken! Anders had ik nooit dat geweldige Barbie onderbroekjesborduurpatroon gekocht.
  2. In het verlengde daarvan: doe iets nieuws, leer ervan, kijk hoe het werkt. Leren maakt mij gelukkig. Of het nu met naaien of computers (Minecraft!) te maken heeft…
  3. Ga op zoek, naar wat jou gelukkig maakt als je dat doet. Leer jezelf kennen, dan kun je ook jezelf helpen als het niet zo lekker gaat.
  4. Zet fijne muziek op. Muziek werkt op bewust en onbewust niveau op je in.
  5. Van ervaringen word je gelukkiger dan geld. Uit eten is beter dan geld oppotten. Maar: zoek het niet in het bijzondere. (Al is een weekje New York met het hele gezin toch een item op mijn verlanglijstje…). Het dagelijkse en het rustige is heel relaxt. Een dagje thuis en even naar de bibliotheek voor fijne boeken is ook gewoon lekker.
  6. Ga naar buiten, liefst een uur per dag.
  7. Wees goed voor je naasten… De geluksprofessor heeft dit punt trouwens op 1 staan: anderen gelukkig maken maakt jezelf namelijk ook gelukkig 😉

En, zin om jouw kleine geluksmomenten te delen…? Ik lees ze graag!

Bewaren

Bewaren

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.