jurk watervalhals KnipMode dediydiva
persoonlijk

Alles gaat weer anders…

Soms loopt het anders dan je gepland had. Zo zou ik deze week naar Parijs mogen voor mijn werk…

Parijs

Al weken was ik er mee bezig: ik mocht voor drie dagen naar Parijs. Het zou wel veel werk en weinig vrije tijd worden. We stonden op een beurs, en ik zou een lezing houden (jawel, ook in het Frans). Ik ben een type dat nogal zenuwachtig wordt als ik deadlines niet haal, dus ruim op tijd had ik mijn powerpoint af. Regelmatig oefende ik thuis ’s avonds na de afwas mijn “conference”. Ja, zo heet een lezing dus. (Ik denk dan gelijk aan Youp van ’t Hek…)

Je merkt, ik schrijf ergens naar toe…

Precies een week voor vertrek begon het: vage keelpijn. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in een flinke keelontsteking, waarbij ik mijn stem kwijtraakte. Ik baalde ontzettend toen ik mijn chef (piepend) moest vertellen dat het niet ging. Uiteindelijk is hij alleen gegaan, en heeft hij mijn lezing gehouden.

Thuis

Dus toen zat ik thuis. Nou ja, ik lag heel veel in bed. Maar niet de hele dag. Want uiteindelijk ging het wel, als ik maar niet praatte.

Pfaff naai en borduurmachine diydiva

De afgelopen tijd is eigenlijk te druk geweest. Ik had al weken mijn naaimachine niet gebruikt, want het jubileumboek over de geschiedenis van de kerk moest af. Ik lieg niet: echt elke vrije minuut ging daar aan op. Nu ligt de tekst van het boek bij de eindredactie, dus totdat zij met commentaar komen, hoef ik even niets.

Dus toen ik mij beter voelde, was het tijd voor de vele “UFO’s op zolder”…

UFO’s

Er lagen flink wat Un Finished Objects op mij te wachten. Allemaal klusjes die bijna af waren, maar nog niet helemaal…

Ik begon met het elastische band met gouden opdruk. Ik kocht het al bijna een jaar geleden online in China en nu kon ik het gebruiken. Ik maakte een slip af met watermeloen print.

Die past mooi bij de Watson bh die ik al eerder naaide. De band van de Watson had ik vergroot. Té groot… Dus die nam ik ook maar gelijk wat in.

Van de restjes die overbleven na het knippen van een fijn shirt maakte ik weer een Watson bralette. Toen ik deze post typte, ontdekte ik opeens dat ik over het shirt ook nog niet geblogd had. Dat komt volgende week wel, eerst mijn nieuwe aanwinst voor mijn lingeriela showen!

Een ander klusje was ook gauw gedaan. Ik had een soepjurk. Letterlijk: een heerlijke jersey jurk met een print van soepblikjes erop. Maar het model flatteerde niet, dus was het tijd voor de schaar. Nu heb ik een rok, met een fijne zachte elastische band. Hij is wel een beetje lang, flink over de knie. Maar ja, dit jaar ben ik een halve eeuw oud, dus dan moet je je wel wat degelijker kleden 😉

Deze week ben ik bijna helemaal beter, en ik had al een week vrij gepland. Dus tijd genoeg om nog meer UFO’s af te maken…!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.