happy newyear diydiva
persoonlijk

Blogdromen voor 2017

Ik heb een aantal stokpaardjes. Mijn levensmotto is “carpe diem” oftewel pluk de dag: wees dankbaar en máak wat van iedere dag! Dat wordt gevolgd door “leren is leuk”. Tenslotte mag ik graag roepen tegen mijn omgeving: “durf te dromen”. Yep, heerlijke cliché’s, maar de DIY Diva deelt toch haar hoop met jullie…

Mijn dromen

Al een paar jaar gebruik ik Bloglovin om blogs te volgen en om mijn eigen populariteit te kunnen meten. Nou ja, de populariteit van mijn DIY Diva blog dan. In 2017 startte ik op 227 volgers. Waarschijnlijk mede dankzij mijn deelname aan de Knipster wedstrijd zit ik nu een jaar later net boven de 300. Ik ben benieuwd wat 2018 gaat brengen. Ik hoop op 350 Bloglovin lezers. Help je mij mee? Volg www.diydiva.nl op Bloglovin!

Is bloggen dood?

Nog zo’n cliché: bloggen is dood. Dacht het niet. Komend jaar blog ik lekker verder. Waarom? Nou, natuurlijk omdat ik het leuk vind. Maar ook is het zo dat mijn bezoekersaantallen nog steeds stijgen! Ze zijn met de helft toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Kortom: bloggen is wat mij betreft nog lang niet dood!

slider bloggen diydivaDaarom kocht ik in 2016 ook mijn eerste betaalde layout voor mijn blog. Dat bevalt toch niet zo goed. Na een jaar verloopt de mogelijkheid tot updates, en dat lijkt mij niet zo veilig. En om nu te blijven betalen… Het zou best kunnen dat ik terugkeer naar een gratis wordpress thema, op zich heb ik ook al een leuke andere layout gezien.

YouTube ging als een speer. Ik heb er bijna 1.000 volgers bij in een jaar. Ik ging van 6.000 naar bijna 7.000 abonnees! Hoor jij daar ook bij? Komende jaar wil ik er weer 1.000 bij, dus eindigen op 8.000 volgers. Tenslotte kruipen mijn Facebookcijfers ook omhoog. Dit jaar ging ik van 167 likes naar 240… Heb jij mijn pagina al geliked? In 2018 hoop ik aan het einde van het jaar 300 volgers op Facebook te hebben.

JAARTHEMA 2018

Ik vind het prettig om voor mijn blog te werken met een jaarthema. Voor 2018 koos ik: Meer minimalisme!

Op Facebook zag ik alle zelfgenaaide kleding van anderen langskomen, op Pinterest verzamelde ik al genoeg creatieve ideeën om mij de rest van mijn leven niet te vervelen. Dankzij Knipster (en de bijbehorende goodiebag) kwam er toch nog nieuwe stof in mijn ladekasten en raakten ze niet leger… Nooteboom Textiles goodiebag Knipster diydivaDat wil ik dit jaar echt anders doen! Ik ga voor een “koop niets” jaar. Dus geen nieuwe stof kopen, maar wel fournituren om stofjes uit voorraad weg te naaien. Dit jaar wil ik echt mijn voorraad stof opmaken. Niets kopen slaat ook op RTW (ready to wear) kleding uit de winkel. Hooguit zal ik dit jaar een goed paar schoenen kopen.

Ook mijn blog ga ik minderen, regelmatig voel ik dat ik nog “moet” schrijven, terwijl ik tijd tekort kom om te creeëren. Daar heb je ook tijd en rust voor nodig. Ik blijf in ieder geval maandag en vrijdag nieuwe berichten plaatsen, en voorlopig op woensdag een foto met link naar een eerder gemaakte knutsel of YouTube video.

Verder wil ik nog meer spullen wegdoen, die ik toch niet gebruik. Op zolder staat nog genoeg…

Nieuwe start

Ik hou van januari. Die maand voelt echt als een nieuwe start. Letterlijk begint het met een grote schoonmaak – en opruiming: de boom eruit, ramen zemen om de krijtstifttekeningen te wissen, kerstspullen netjes in de dozen en achter het schot op zolder zetten. Op 1 januari wordt alles weer spic en span!

En op 2 januari ga ik weer werken. Normaal probeer ik die eerste week nog vrij te houden, maar dat was nu niet mogelijk. Wel staat er wat leuks op het programma: ze komen van een tv-programma weer opnamen maken bij ons!

Ik heb er zin in!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.