poppenhuis opknappen diydiva
persoonlijk

Blue monday? Ja of nee?

Jazeker, veel blauw op deze maandag! Maar dan vanuit de keuken van mijn poppenhuis én op de naaizolder. De DIY Diva ging aan de slag met een tegelsnijder om het vloertje af te maken en maakte ook even een refashion hemdje. Lekker creatief bezig zijn helpt altijd tegen de blues…!

Tegelsnijder

Op de foto zie je werk-in-uitvoering, maar inmiddels is de vloer klaar. Alleen de randjes moesten nog. Dat is een lastig punt, want de mozaïeksteentjes passen niet en zullen ingekort moeten worden. Maar ik heb geen tegelsnijder.

Ik koop (niet) meer zo snel iets nieuw in een winkel, liever leen ik of ik kijk op Marktplaats of het tweedehands voordeliger te krijgen is. Na enig rondvragen bleek een goede vriend van ons een tegelsnijder te hebben!

poppenhuis opknappen diydiva

Onlangs nam hij de snijder mee, en vanmiddag wil ik dit gaan uitproberen. Eerst weer een ochtend werken, na 1,5 week vrij te zijn geweest… Altijd even wennen. Ik hoop dat het lukt die kleine vlakjes te snijden! Aan de andere kant: links zie je er later niets van, want daar komt het aanrechtje en achterin de poppenhuiskeuken zal het ook niet zo opvallen als het niet superstrak ligt.


Mollie Makes

Ik volg online de nodige creatieve blogs en magazines, waaronder Mollie Makes. Af en toe, als we op vakantie zijn, dan gun ik mijzelf een echt tijdschrift daarvan. Het is een mooi, inspirerend blad.

Mollie makes quilt 2016 diydiva

Laatst las ik een quote van Mollie, waarmee ik het helemaal eens was.

Crafting is good for your mental health.

Creatief bezig zijn is goed voor je geestelijke gezondheid. In het Nederlands klinkt het toch altijd anders… Er zijn diverse onderzoeken geweest waaruit inderdaad bleek dat je rustig wordt van het reperterende van haken en breien. (Maar soms merk ik wel dat je boven een breiwerkje ook door kunt gaan met piekeren.)

Blue monday

Toch ben ik best blij met hoe 2019 is gestart. Ik let momenteel echt op mijn voeding. We proberen koken uit pakjes en zakjes te vermijden, en dat lukt aardig. Zelf kijk ik graag op Chicks love food voor inspiratie.

Daarnaast ben ik weer heel bewust bezig om niet te veel online te zijn, uit gewoonte, of omdat ik moe op de bank wil hangen. Ik merk dat ik toch snel mijn mobiel pak. Daarnaast probeer ik ook weer niets te doen, om weer een poosje lekker te suffen.

Chanel mobiel hoesje diydiva

Verder ben ik op zoek naar mijn creatieve “routine”. Daar wil ik nog eens een leuke layout voor maken voor in mijn creatieve (bullet) planner. Ik merk dat ik lekker draai op gewoonten. Na het avondeten en de vaat nog even naar zolder achter de naaimachine, bijvoorbeeld. Als ik dat een aantal avonden vol hou, levert dat meestal ook weer een nieuw kledingstuk of ander creatief iets op.

Disfordazzle planner Kruidvat diydiva

Blauw hemdje

Zo maakte ik gisteren even een hemd voor mijzelf. Dat was echt in ruim een uurtje af! Ik heb een goed patroon en dat scheelt al tijd. Het was een refashion, van een zelfgemaakte maxijurk voor jongste dochter. Die jurk was eigenlijk iets te strak (of de jersey die zij koos had te weinig stretch) en werd daarom nooit gedragen. Nu heb ik weer een lekker blauw hemd erbij. Binnenkort zal ik ‘m op de foto zetten en erover bloggen. Nu is er nog geen tijd geweest voor een goede daglicht foto

Maar ik wil nog meer ritme, niet alleen voor mijn creatieve uitspattingen, maar ook voor mijn 3D printer en onderzoekstijd voor een historisch boek over onze bijna 400jarige kerk waaraan ik meeschrijf.

Ik pak vanavond mijn planner erbij, en ga eens nadenken over een fijn, maar niet te strak schema…

Eén reactie

  • De Breimeisjes

    O, ik dacht dat het pas de derde maandag van januari blauwe maandag was! Maakt niet uit, het is leuk om te lezen over al je plannen! En geweldig: dat tegelvloertje en dat je dat helemaal met een tegelsnijder op maat gaat maken! Ik heb een tijdje terug voor ’t eerst een mozaïek gemaakt, daarbij moest ik de tegels knippen met een speciale tang. Maar ja, dat was bij een workshop, daar zijn alle spullen bij de hand 🙂 Succes ermee!
    Groetjes,
    Akkelien

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.