Creadhd revisited: ik wil het anders

SomsVaak loopt mijn hoofd bijna over van de ideeen. Ik lees weleens bij anderen dat inspiratie om te bloggen een probleem is. Nou, ik heb eerder te veel om te posten… Een soort creatieve adhd oftewel creadhd dus, ‘met creeeren alle dagen heel druk’. Ik ben meestal met een aantal projecten tegelijk bezig. Daarbij komt dan de lawine aan nieuwe indrukken via Pinterest, Instagram en diverse Facebook groepen. Dat moet anders!

Veel

Het voordeel van ziek zijn, is dat je wereld even stil komt te staan. We leven in een maatschappij van “veel”, oftewel “meer, meer, meer”. Meer kopen, meer doen, meer multitasken. Een fikse griep van ruim een week maakt een einde aan alles. Je leefruimte beperkt zich van bed naar de bank en terug. quilt opgevouwen diydivaAls het iets beter gaat, dan krijg je de ruimte om na te denken, maar tegelijkertijd grijp je ook weer naar je mobieltje.

Nee

Ik heb besloten dat ik anders wil leven, meer los van de digitale wereld. Want meestal hing ik ’s avonds op de bank (=moe), maar scrolde ik eindeloos langs Pinterest, Instagram en de vele Facebookgroepen (o.a. voor kleding naaien en poppenhuis fanaten) die ik volg. Natuurlijk doe je dan leuke nieuwe ideeën op, maar ik denk dat het ook belangrijk is om níet je hersens elke loze seconde te prikkelen met internet. Ik pleit voor meer tijd om tussendoor even te suffen, zonder mobiel!

Het mechanisme werkt ook heel verslavingsgevoelig: even kijken of je een nieuw berichtje hebt, etc. etc. (Mijn geluidjes staan altijd uit…). Zodoende zit je toch een paar keer per uur (kwartier, tien minuten???) op je mobiel.Chanel mobiel hoesje diydiva

Bovendien kijk je op internet naar wat anderen maakten. In die tijd had je zelf ook lekker creatief bezig kunnen zijn. Vaak is het even een kwestie om van de bank af te komen, maar eenmaal bezig verdwijnt alle vermoeidheid.

Ik pleit voor meer tijd om tussendoor even te suffen, zonder mobiel!

 

Hoe?

Nee, ik ga niet volledig offline, of van Pinterest, Instagram of Facebook af. Want dat heeft zeker ook leuke kanten! Het is aan mij om alles een beetje binnen de perken te houden. Bij mij werkt het om gewoon mijn mobiel op een kastje te leggen, en zo lang mogelijk daar te laten liggen. Om bewust niet elke vrij moment even te checken of er nieuws is. Het lukt aardig. slider bloggen diydiva

P.S.

Ik bedoel dit echt niet gemeen richting ADHD-ers…!!! Ik ken er genoeg en kan mij door mijn creatieve drukte een heel klein beetje inleven in hoe lastig het soms voor hen moet zijn.

Vinden jullie ook weleens dat het te gek wordt met je eigen mobiel gebruik…?

 

Love, de DIY Diva.

4 Replies to “Creadhd revisited: ik wil het anders”

 1. Het is inderdaad best wel herkenbaar. Ik heb overigens ook altijd wel inspiratie 🙂
  Tegenwoordig besluit ik ook wel eens een dagdeel een beetje offline te zijn, en weet je: ook dan gaat gewoon alles door! Ik hoop dat je inderdaad weer helemaal opgeknapt bent!
  Groetjes,
  Akkelien

  1. Ja, gelukkig gaat het beter!
   Een dagdeel offline, dat doe ik ook wel, als ik echt met iets bezig ben (bijvoorbeeld achter de naaimachine). Maar ik merkte dat ik meer offline moest, omdat dit beter voor mij was. Meer bewuste rustmomenten, en niet elk moment ergens naar kijken en zo constant aan prikkels blootstaan.
   Groetjes
   Mar10

  1. Ik ga het morgen weer proberen op kantoor, dus hopelijk heb ik de griep nu wel achter mij gelaten!
   Wat interessant om te lezen! Een uur per dag (achter elkaar) zou ik niet kunnen, ik zou toch meerdere momenten even mijn mail willen checken.
   Maar als je een uur over de dag verdelen zou, dan zou ik persoonlijk al snel de tel kwijtraken en toch langer digitaal zijn…
   Goed om te horen dat dit voor jou ook zo’n positief effect heeft!
   Groetjes
   Mar10

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)