Zie je zondag diydiva
persoonlijk

CreADHD

Toen ik gisteravond mijn nieuw opgestarte breiwerkje opborg, stopte ik dat bij twee andere projecten waar ik mee bezig ben. De DIY Diva heeft momenteel weer flink last van CreADHD, en daar kwam ook een interne verhuizing en een cameraploeg nog even tussendoor…!

CreADHD

Het is momenteel druk in mijn hoofd. Of misschien creeer ik die onrust, omdat ik nog vakantie heb en dus niet bezig ben met mijn werk… Eigenlijk had ik het van kinds af aan: ik heb altijd diverse projecten tegelijk lopen. Gelukkig wordt het geen totale chaos. Bijna overal waar ik aan begin, maak ik ook (in een redelijke tijd) af.

Maar gisteravond begon ik dus aan iets nieuws: de sjaal Diezig van Blij-dat-ik-brei. Ik had immers in coronatijd een Zeeuws verrassingspakket gekocht, in het kader van ʻsteun de kleine winkelierʻ.

Met de drie bollen bruine fine lace wol is zoʻn omslagsjaal te maken. Ik word altijd blij van iets bijleren, dus na wat gepruts begreep ik het bijgevoegde patroon. Ik ʻmoetʻ gewoon iets hebben om te breien, ʻs avonds op de bank.

Maar in het opberg-tafeltje zaten ook mijn blauwe ajour sokken (alleen nog de laatste 6 steken samenbreien en afhechten!) plus een haakwerkje van een Zeeuwse knop. Tsja. Genoeg te doen…

Chaos

Alsof dat niet genoeg is, ben ik druk behang aan het afkrabben in de gang.

hal afgekrabd behang diydiva

Daar komt een prachtige grote afbeelding van een stadsgezicht uit de sixties in fotobehang. Ik heb de rollen nog niet binnen, maar de voorwaarde die aan deze blogsamenwerking hangt, is dat ik binnen twee weken na ontvangst al een post hierover plaats…

Tel daarbij een kinderkamer op, die in de metamorfose gaat naar tienerkamer (met tweepersoonsbed en kledingrek). Dat maken we af met een oudste dochter, die opeens ook naar de Ikea rijdt voor een inrichting die haar kamer meer een studentenkamer maakt. Zij zal gezien de woningnood nog een x-aantal jaren bij ons vertoeven.

Vervolgens worden de goed geplande ritjes naar de kraak voor de afvoer van het oude meubilair doorkruist door een vrachtwagen die zichzelf voor de Vuilstort heeft klemgereden, en een echtgenoot die op zijn vrije dag wordt gevraagd toch even nog wat dingen op het werk te regelen, waar hij met de auto heen gaat.

Cameraploeg

Bij dit hele verhaal komt dan ook een soort deadline in zicht, omdat mijn hobbyzolder en liefst ook de rest van het huis netjes moet zijn (nou ja, dat wil ik graag) vanwege de komst van een cameraploeg.

De EO komt namelijk filmen bij onze kerk voor het programma ʻZie je zondagʻ. Dat gaat over de vraag waarom mensen in deze tijd naar de kerk gaan.

Omdat ik druk ben geweest met de geschiedenis van onze 400-jarige kerk, en ook bezig ben met mijn zoektocht naar ʻhet goede levenʻ (dus goed voor mens en milieu, daarom maak ik zelf mijn kleding, schoenen, sokken en koop ik verantwoorde verzorgingsproducten) wilden ze mij volgen, onder andere bij het vloggen als de DIY Diva.

Inmiddels is er, op één van de warmste dagen van het jaar, een cameraploeg langs geweest. Het was om te smoren op zolder. Raar hoor, om te vloggen terwijl je gefilmd wordt. Een beetje het Droste-effect 😉

Dinsdag komen ze weer langs, nu met de presentatrice erbij voor het interview. Donderdag ga ik naar de kerk om een rondleiding te geven voor op tv en begin september wordt dan de zondagse kerkdienst gefilmd. Al met al best druk.

Maar nu ga ik lekker op de bank zitten, met mijn breiwerkje!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.