persoonlijk

Creativi-tijd

Ik ben de afgelopen week met alles wat bezig geweest. Lezen, haken, sporten, naaien enzovoorts. Bovendien vond ik de oplossing om elke dag creatief te kunnen zijn, zonder vroeger op te moeten staan…

Bezig

Vaak laat ik handwerk een tijdje liggen. Dan heb ik er even geen zin meer in, of er zijn andere creatieve zaken die nog leuker zijn en daarom voorgaan. Precies een jaar geleden kocht ik in het Zeeuwse verrassingspakket de pannenlappen (patroon en katoen) met Zeeuwse knop motief.

Dit is mijn eerste rondje. Het zouden geen pannenlappen worden, maar een leuke tas. Maar…

Zie je het verschil? Het is dat op beide fotoʻs dezelfde haaknaald ligt, anders zou ik toch echt gaan denken dat ik daarmee een fout had gemaakt. Maar in ieder geval heb ik nu een grote en een kleiner rondje, dus een mooie tas maken is geen optie. Links zie je het eerste probeersel, waarbij vooral het midden te strak was (en dus een bult ging vormen). Rechts heb ik dat geprobeerd te vermijden, dat is gelukt door losser te haken.

Ik heb nog wat resten wit, grijs en zwart katoen. Ik zit nu te denken om een gehaakt topje te maken hiervan, met de Zeeuwse knop voor en achter als blikvanger.

Daarnaast heb ik weer eens een boek gelezen. Ik kreeg Brief van de koning van Tonke Dragt van manlief voor moederdag. Ik ben dan wel niet zʻn moeder, maar hij kent mijn smaak goed en toen hij toch onlangs in een boekenwinkel was…

Momenteel sporten we ook veel samen. Nee, niet in de sportschool (dat mag nog niet eens!). Maar we fietsen graag door de polder van het Groene Hart, die zoʻn beetje achter onze wijk begint. Inmiddels ben ik klaar met mijn coronarevalidatie bij de fysio, dus ik kan gelukkig weer op pad. Ik heb er de energie weer voor en kan ook weer naar kantoor fietsen! Volgens mijn fysio is drie keer per week fietsen, plus drie keer per week drie setjes met gewichten voor mijn armen en eveneens drie setjes squats voldoende om fit oud te worden! Mijn plan om weer te gaan hardlopen staat voorlopig in de ijskast, want dit voldoet dus ook.

Ook haak ik verder aan mijn Olga vestje. Het patroon is leuk afwisselend. Net als het saai gaat worden (voor mij dan), begint er weer een nieuw stuk. Mijn andere vest heb ik nog niet aan: daar is het nog te koud voor 😉

Creativi-tijd

Als je werkt en je gezin en huishouden hebt, dan schiet tijd voor jezelf er meestal bij in. Als ik ʻs avonds op de bank hing, dan was het energieniveau al flink gedaald. Lang heb ik gezocht naar een manier om daar verandering in te brengen.

Op veel blogs en in damesbladen wordt “Ochtendstond heeft goud in de mond” gepropageerd. Je moet gewoon een uur (tot een half uur) eerder opstaan dan de rest, en die tijd voor jezelf nemen. Ik kende die gewoonte ook uit het Christelijke wereldje, waarbij je dan ʻs ochtends vroeg “stille tijd” houdt.

Ik vind het een prachtige gewoonte, maar … niets voor mij.

Ik ben namelijk helemaal geen ochtendmens. Misschien ben ik zelfs wel een nachtmens, maar zeker een avondmens. Ik kan echt mijn bed hier niet voor uitkomen. En dan voelde ik mij ook weer slecht, dat ik dat niet voor de goede zaak overhad.

Maar toen ik vorige week door de molenpolder fietste, kwam het besef opeens: mijn tijd is na de afwas ʻs avonds! Als de vaatwasser is ingeruimd, dan is er een uurtje niemandsland. Het journaal gaat nog niet aan, er hoeft niets meer. En ik ben nog niet te moe om wat te doen. Dus vanaf half 7 is het creativi-tijd voor mij!

Het is heerlijk. Ik schuif nog even een uurtje achter de breimachine of naaimachine. Ik ben bezig voor Me Made May, dat zal ik volgende week laten zien.

automatic breimachine

Of ik ga zitten voor een creatief blogje. Afgelopen tijd heb ik een speciale pagina online gezet over het zelf maken van klederdracht, in dit geval die van Walcheren. Ik heb al plannen voor een algemene streekdracht pagina…! Daar heb ik nu mooi de ruimte voor.

Eén reactie

  • Giovanna

    Hallo, we zijn inmiddels een jaar verder, jammer dat ik je bericht niet eerder heb gezien. Wat leuk dat je de Zeeuwse pannenlap gehaakt hebt. Heb je inmiddela ook gezien waarom er verschil zit in je beide pannenlappen? De grootste heeft een cirkel meer. Daar heb je er 9 ipv 8 ben wel benieuwd naar het topje, leuk idee. Groetjes Giovanna (ontwerpster van het patroon.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.