donker raamkozijn
persoonlijk

Dankbaar

ʻ Gewoonʻ bloggen gaat mij nog steeds slecht af. Koetjes en kalfjes, of kleertjes en knutselen passen minder bij deze tijd. Daarom vandaag een lijst met allerlei punten waar ik dankbaar voor ben. God Dank is die lijst lang!

Dankbaar

Ik ben dankbij voor:

het feit dat er nog niemand in mijn echt directe omgeving ziek is geworden.

dat zowel bij mijn man en mijn dochter die in de zorg werken wel testen zijn gedaan bij hun patiënten, maar dat die steeds negatief waren. De verdenking dat zij corona hadden, was dus onjuist.

dat er een ʻ intelligenteʻ lockdown in Nederland kwam, en dat de meeste landgenoten zich hielden aan de regels.

dat het erop lijkt dat niet de totale capaciteit van de IC nodig is en dat we heel voorzichtig dalende aantallen betreffende zieke mensen horen.

dat er eindelijk in Nederland aandacht is voor mensen met gehoorproblemen. En dat de gebarentolk zoʻn leuke mevrouw is, waarbij ik eigenlijk probeer haar uitleg te volgen. Kijken of ik het snap.

dat de stressplekken in mijn gezicht weer wegtrekken. Mijn huid reageerde met rare rode vlekken op alle spanningen.

dat de online diensten van mijn kerk zo mooi en modern zijn. Vandaag een filmpje van kinderen die thuis een Palmpasen stok maakten, en pianospel van ʻThe sound of silenceʻ en ʻFragileʻ plus een persoonlijke preek.

dat mijn ouders zo verstandig zijn en thuisblijven. En dat oudste dochter deze week met haar autootje naar ze toe rijdt, om voor het raam te zwaaien en een pakje achter te laten.

dat ik mijn draai ga vinden, en ontzettend druk bezig ben met de metamorfose van onze woonkamer. Het grafietgrijze kozijn geeft de kamer zoʻn andere look. Ik heb zojuist muurverf besteld, vrolijk geel. Dat komt dan mooi op tijd, als ik de komende dagen het behang heb afgekrabd.

donker raamkozijn

dat ik daarvoor al veel kleding heb genaaid. En dat ik nu echt bezig ben met oude voorraad lappen op te maken. Ik heb de verleiding weerstaan juist weer nieuwe stoffen online te bestellen.

dat morgen jongste dochter begint met de online school. We ploeterden de afgelopen weken wel met huiswerk, maar misten eigenlijk de uitleg. School wordt nu gelukkig weer ʻnormalerʻ.

het goede weer, en dat wij een prima huis met tuin hebben.

dat onze meiden, die elkaar nog weleens in de haren vliegen, vandaag samen veel lol hadden met het filmen van hun Tiktok dansje. Ze hebben plannen voor een vervolg.

dat sinds een week mijn tekst af is voor het jubileumboek van onze kerk. Het is nu naar de vormgever en ook de drukker blijkt nog te werken. Zou het dan toch op 15 mei bezorgd worden? Alleen dan nog een datum voor de presentatie…

Het enige dat ik nu echt mis: een goede knipbeurt van mijn haar. Met dit warme weer lijkt het wel een bontpet. Echt, ik heb vandaag de tondeuse gebruikt voor mijn manʻs haar. Ik stond op het punt om bij mij dat ook te gebruiken. Maar 13 mm. is de ʻlangsteʻ stand en dat met een kuifje…? Ik doe nooit moeilijk op dat gebied. Haar is maar haar en het groeit vanzelf weer aan. Voorlopig zitten we toch binnen.

Mijn huisgenoten gingen niet akkoord 😉

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.