kinderbed ikea 3d printer poppenhuis diydiva
persoonlijk

Druk bezig

De DIY Diva is weer lekker creatief bezig met verschillende projecten. Bovendien zag zij vandaag de vooraankondiging van het tv-programma waarin zij voorkomt…

Van alles

Zoals gebruikelijk heb ik weer diverse projecten die door elkaar lopen. Ik vind het heerlijk! Zo zit ik iedere avond op de bank bij de tv te breien aan de Superoma sokken. Voor mijn schoonzus maak ik het patroon van oma na.

In het wit zie je de originele voorbeeld sok. In het grijs (een lekkere dikke mohair merino) op mijn schoot ligt mijn eersteling die af is, en nummer twee.

Mijn grootste “probleem” bij dit patroon is tellen. Op zich is het beresimpel: steeds drie regels patroon en dan drie regels gewoon. Het patroon is twee recht, twee averecht. Maar als ik gedachteloos bij de tv zit te breien, dan vergeet ik weleens of ik nou twee of al drie regels heb gebreid bij het rechte stuk… De ribbels kan ik wel tellen, dat is duidelijk. Maar drie rechte regels zitten net in het reliefstuk… Dus ik ga weleens de fout in. Dat is pas later zichtbaar. Zucht.

Ik heb hier al thuis geroepen tegen mijn man dat dit het enige paar sokken in oma-patroon gaat worden!

droomjurken vrolijke sokken breien

Daarbij komt: ik heb nog een heel boek liggen met kleurenpatroontjes (rechts op de foto), waaruit ik er geen eentje heb geprobeerd…

3D printer

Ook de 3D printer heb ik weer laten werken. Voor mijn poppenhuis had ik al een tijd terug een kinderbedje ontworpen. Het was eerst even hannessen met de software. Iedere keer bij een update moet ik de instellingen weer invoeren, en nu werd mijn printbed niet meer warm. Maar toch kreeg ik alles weer aan de praat.

Voor dit bed staat 6 uur. De printer staat op een kastje in de keuken, zodat ik alles in de gaten kan houden. Maar dat is wel een hoop herrie. Ik zet ʻm bij voorkeur aan als ik alleen thuis ben.

Het is een kinderbed met daaronder twee gaten, afgeleid van een echt Ikea bed. Daarin komen geprinte laden, die ik nog moet ontwerpen. Er zitten een paar schoonheidsfoutjes in het geheel. De linkerwand van het bed is smaller dan de achterkant en rechterwand. Ook in de bodem zit een hoogteverschil. Nog een kwestie van finetunen dus.

Marker middeltje

Op maandag begon ik vol enthousiasme aan het met de hand vastzetten van nieuw band aan mijn middeltje.

Marker middeltje

Daarna is er niets meer van gekomen en heeft dit Marker klederdrachtstuk de rest van de week stof liggen verzamelen. Ik denk dat er nog hooguit een half uurtje werk rest, en dan is het klaar.

Maar nu even niet. Geen zin. Ik wil verder met haken… Sinds het voorjaar ben ik bezig met een vestje, maar dat is in de zomer in een doos gestopt.

Zie je zondag

Volgende zondag kom ik trouwens op tv! Om 9.20 is er bij de EO het programma Zie je zondag.

Onze kerk bestaat 400 jaar en wordt samen met de kerkgangers in 3 afleveringen belicht. Volgende zondag zie je mij op mijn zolderatelier aan het vlog-werk met mijn zelfgemaakte schoenen. De making off zogezegd…

Het is opgenomen tijdens die ontzettend warme zomer, het leek wel een sauna op zolder…

Ik vind het wel spannend om te zien. Ik weet niet welke gedeeltes van de opnamen ze gebruikt hebben. Mijn motieven om een zelfgemaakte garderobe te maken komen in ieder geval wel naar voren, denk ik.

We gaan het zien!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.