with my hands dream favorite diydiva
persoonlijk

Favorieten

Ik heb maar de titel favorieten gebruikt, want favoriete bloggers zou de lading niet dekken. Inmiddels heb ik een leuk aantal bloggers, vloggers en Instagram-mensen die ik graag volg. Ze zetten mij aan het denken, maar het belangrijkste: ze inspireren mij ook op creatief gebied.

Theodorus Johannes

Theodorus Johannes, oftewel Theodoor Adriaans heb ik ontdekt op YouTube, toen ik op zoek ging naar Nederlandse klederdracht videoʻs. Hij is een ware paradijsvogel. Ik vind ʻm dapper, hoe hij durft te kiezen voor zijn eigen ruimte binnen de man-vrouw hokjes in deze wereld.

Wat klederdracht betreft voelt hij als mijn creatieve ʻbroertjeʻ. Ik ben helemaal weg van zijn bomberjack met Marker borduursel. Net als hij ben ik zelf ook al een tijdje bezig met klederdracht elementen te vertalen naar kleding van nu.

Hij is bezig met de reeks Community Dressing en publiceert ook praktische handleidingen.

Een creatief ʻzusjeʻ

Op https://withmyhandsdream.com/ blogt de Finse Katja in het Engels over haar naaiprojecten. Zij heeft een voorkeur voor historische kleding, maar maakt ook zelf hoeden en schoenen.

De layout van haar blog vind ik ook zo mooi…

Eenvoudig leven

Teunie, wonend in de biblebelt, schrijft over haar dagelijks leven. Ze regeert blijmoedig over een groot gezin, runt daarnaast een steeds populairder wordende webshop met verantwoord meel, specerijen, maar ook verzorgingsmiddelen. Op zondag is de shop dicht.

Als ik al die ballen in de lucht zou moeten houden, dan zou ik dat niet eenvoudig vinden…

Ze leeft zuinig en straalt dankbaarheid uit. Ik lees haar graag, waarna ik tevreden terugkeer naar (de chaos van) mijn kleine gezinnetje!

Madalynne

Nog steeds een van mijn favoriete lingerie ontwerpsters! Madalynne schrijft wat minder, nu ze binnenkort gaat trouwen. Ik volg haar al jaren. Haar modellen worden niet getoond door de standaard beauties, maar door prachtige mensen van alle maten en culturen. Op haar site staan ook wat leuke gratis downloads van ontwerpen. De betaalde lijken mij eveneens de moeite waard, dat komt nog wel.

Noelle bralette panties diydiva

Dit is de Noelle bralette en slip, een ontwerp van Madalynne.

Club geluk

Die meiden zijn echt maf! Ik moet altijd ontzettend lachen om de ontwerpen van Club Geluk. Op hun website vind je veel moois, maar ik volg ze via Instagram.

club geluk diydiva truien breien

De breimeisjes

Deze lijst is niet op rangorde! Ik maak geen onderscheid tussen mijn favorieten, ze zijn mij allemaal even lief. Akkelien van de Breimeisjes volg ik al jaren. Deze Friese dame breit heel wat leuks, haakt ook en heeft een voorliefde voor poppen!

Sewing a la carte

Sonja van Sewing a la carte deed mee aan de Knipster wedstrijd een jaar voordat ik deelnam. Net als zij ga ik voor een 100% handgemaakte garderobe. Ze probeert veel patronen uit, heel inspirerend. Daarnaast doet ze aan unselfish sewing, door kleding en poppen te naaien voor kinderen die dat goed kunnen gebruiken. Grappig detail: op Sonjaʻs fotoʻs van kleding die ze voor haar dochter naaide, herkende ik een straat in mijn eigen wijk.

Nog een andere Knipster tip: Sewingridd en Madebyliesl. De laatste heeft uiteindelijk gewonnen in ons jaar.

Hare Maristeit

Ik sluit af met het blog van Maris: kleurrijk en creatief. Momenteel gaat ze door een wat donkerder periode van haar leven. En ja, ze heeft een My little pony tattoo! Ze is ook bezig met haar Indische wortels, vooral op kookgebied.

Eén reactie

  • Sonja

    Wat een leuk overzicht van vloggers en blogs en ik voel mij vereerd om mijn blog eronder te vinden. Ondertussen ben ik nieuwsgierig geworden welke foto ik nam van mijn dochter in een straat bij jou in de buurt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.