Marker middeltje diydiva
persoonlijk

Jaaroverzicht

Het was een goed 2019, ook al eindigde het met een smak met mijn electrische fiets. De DIY Diva kijkt terug…

Nieuws

Niets is heerlijker dan iets nieuws leren! Dit jaar ging onze zussendag naar Amsterdam, voor een workshop zilver gieten bij Sjoerd Maret. Ik maakte deze Zeeuws-geïnspireerde dopring met ruiten.

zelf zilveren ring maken diydiva

Zuslief en ik denken aan een vervolg op deze leuke workshop!

Daarnaast werd ik benaderd door een bedrijf dat diamond painting sets verkoopt, Victoria’s Moon. Ik mocht er eentje uitproberen. Dat werd mijn eerste (grote) diamond painting. Hij hangt nu met kerst te pronken!

diamondpainten krans diydiva

Kerstmis

Normaal publiceer ik wel een nieuwe zelfgemaakte kerstoutfit, maar daar kwam niets van dit jaar. Ik viel half november van mijn fiets en was vervolgens druk met mijn herstel.

Inmiddels zit ik weer af en toe achter de naaimachine. Op de valreep van de zomer kocht ik een geweldige punta met een print om daarvan een lekkere broek te maken. Daar ben ik nu mee bezig. Ook heb ik gisteren een wikkelrokje geknipt. Dat heb ik een beetje uit de losse pols gedaan, net als het inzetten van de figuurnaden. Het is de bedoeling dat dit mijn zwemoutfit-als-ik-over-het-vakantiepark-loop afmaakt.

kimono bikini diydiva

De kimono alleen is namelijk te kort om te dragen.

Verder kwam het weinig van foto’s maken, van kleding die ik nog wel heb genaaid. Ik beloof je: mijn bruine leren broek en mijn zachte velours raglantrui volgen in het nieuwe jaar!

Breien

Ik heb dit jaar veel gebreid, vooral sokken. Een nieuwe kerstbal kwam er niet van. Maar nu ben ik deze laatste dagen van het jaar nog wel bezig met een miniatuur kersttruitje. Alles is al gebreid, ik hoef alleen Rudolf met z’n rode neus er nog op te mazen. Dat moet lukken in 2019!

Een mooie oogst, nietwaar? De schaapjessokken staan nog op de pennen en wil ik binnenkort afbreien.

Topper

Een absolute naai topper dit jaar is mijn winterjas. Er zat wat vaart achter, want ik had geen (warm) alternatief meer. Omdat ik niets meer wil kopen in de winkel, wat slecht voor mens en milieu gefabriceerd is, moest ik aan de slag.

Het leuke is, dat ik deze jas van een Masai deken vaak draag met mijn Moddergat muts (naar Fries model gebreid).

Moddergat muts breien diydiva

Later heb ik de mouwen van mijn winterjas nog iets verlengd, met een stukje eraan gezet. Ik ga zeker dit patroon vaker gebruiken. Ik denk eraan ook een korter model te maken, als een soort ski jack.

Gezondheid

2019 was een goed jaar qua gezondheid, ondanks die val van mijn fiets. Ik had al jaren veel problemen met mijn prikkelbare darm (ik geef GEEN details…) en volgens de huisarts moest ik maar hiermee leren leven. Dit voorjaar zag ik het gezondheidsprogramma van Antoinette Hertsenberg (Dokters van Nu) over een speciaal dieet daarvoor. Ik ging ook door de medische molen in het ziekenhuis voor voedselallergie testen, zocht een goede diëtiste en wonder o wonder: ik merkte weer hoe het was zonder pijn of last van mijn darmen. Na al die jaren…

Daar ben ik enorm dankbaar voor. Nu ik met de kerst weer wat “slechter” eet (lees: veel suiker en bewerkt voedsel) gaat het meteen minder. Maar ik weet gewoon dat als ik weer puur ga eten, dit weg gaat. Komt in januari weer!

Veelbelovend

Ik maakte weer een aantal broeken, waarvan die rechts (van Zeeuwse stof) veelbelovend is. Dat is dus de korte versie van die punta lange broek waar ik aan bezig ben.

Veel

Zo’n terugblik is leuk. Ik kijk door de blogfoto’s van afgelopen jaar en zie hoeveel ik weer gemaakt heb. Maar ik “zie” nog iets: een totaal gebrek aan focus. Ik dartel door crealand en ga van houtbewerken naar iconenschilderen, fladder achter de naaimachine, teken wat en brei een sok. Daarna maak ik nog een diamond painting en wat miniatuurtjes voor mijn poppenhuis. En ik droom over het persian tiles haakpatroon van een deken…

icoon poppenhuis diydiva

Hier ga ik de komende dagen eens rustig over nadenken. Oud- en nieuw is altijd een mooie tijd voor bezinning. Grote vraag: wat worden mijn creatieve plannen voor volgend jaar…?

Weet jij het al wat jij wilt gaan maken in 2020?

Eén reactie

  • Mijnske

    Fladder wat mij betreft lekker verder rond in Crealand! Dat vind ik juist het leuke van je blog! Je bent zó creatief! Waarom zou je de helft van je hobby’s schrappen omdat je focus wil??? (Of je moet er zelf last van hebben natuurlijk 😉… maar dat idee krijg ik niet!)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.