kerstmis creatief diydiva
persoonlijk

Jaaroverzicht 2020

Het werd niet alleen een December to remember, maar ook een jaar! In deze blogpost blikt de DIY Diva terug en vooruit. Wat waren mijn meest gelezen blogs? Wat zijn mijn plannen voor 2021…?

Populair

Via WordPress en de Jetpack plugin heb ik gekeken welke blogposts het afgelopen jaar het meest bekeken zijn. Het blijkt dat er echt een topper is: mijn review welk patroonpapier het prettigste werkt. Ook het trefwoord gratis werkt goed: de gratis naaipatronen staan op de tweede plaats. Daarna volgen de tutorials en tips. Dat lezen jullie blijkbaar graag, en daarvan zullen er komend jaar nog wel meer volgen.

TitelAantal keer bekeken
Review patroonpapier: Action, markt of Hema?11.116
Gratis patronen6.436
Homepage / Archief6.252
De ultieme zelfgemaakte slip tutorial4.197
Quilt tips voor beginners4.025
Makkelijke kersthuisjes zelf maken3.720
Tutorial badkleding zelf maken voor beginners3.451
Sokken breien tutorial3.199
Twijfels… en een simpel kerstkaart idee3.181
5 tips om een geweldig peperkoekhuis te maken2.311
Een persoonlijk “wie is het” spel maken1.958
8 Tips voor diamond painting1.867
Help, de naald van mijn lockmachine breekt!1.399
Moederdag DIY met porseleinverf of -stiften?1.168
Naaien1.052
Tips voor mondkapjes naaien925

Een blogpost die ook al jaren bovenaan de ranglijst staat is “Twijfels en een simpel kerstkaart idee”. Grappig.

Drie uitstapjes

Wat zal het een “dun” jaar zijn in mijn fotoalbum. Ik heb namelijk drie uitstapjes gemaakt: in de zomer ben ik naar Amsterdam geweest, voor een workshop Blond Amsterdam schilderen. Ik maakte een fijne beker, die inmiddels al veel gebruikt is.

Blond Amsterdam workshop

Daarnaast zijn we in de zomer met mijn beste vriendin en haar gezin naar Willemstad geweest. Ik had dit vestingstadje nog nooit bezocht. Toen we op de wallen wandelden, vond ik een gouden trouwring. Het is mij nog niet gelukt de eigenaar te achterhalen, helaas.

Mijn laatste ʻuitstapjeʻ was op eerste kerstdag, naar de kerk. Ik mocht uit de bijbel voorlezen voor de online kerkdienst. Met een klein groepje voelde het zo fijn om daar toch te mogen zijn, nu al onze diensten via internet zijn.

Toch geen rotjaar

We kijken terug op een bizar jaar, dat geldt voor de hele wereld. Ik ging in maart aan de slag, om manlief en zijn collegaʻs te beschermen toen er voor de thuiszorg geen mondkapjes genoeg waren. Op de bank zie je nog de vlaggenlijn liggen, voor de eerste coronaverjaardag van dat jaar… Het werd gevierd met een ritje door de MacDrive, het enige dat toen open was.

mondkapjes

Op mijn werk droeg ik ook een mondkapje. Gelukkig maar, want toen ik zelf corona kreeg in december, is mijn kamergenote niet besmet geraakt!

Het zal ook geholpen hebben dat we ondanks de kou altijd de ramen open hielden. Mijn handschoentjes hielden me warm.

corona handwarmers kantoor diydiva

Dit jaar leerde ik ook ajour breien. Maar niet alleen mijn breitechniek verbeterde, ook haakte ik voor het eerst een ingewikkelder patroon: de persian tiles, eastern jewels van Janie Crow. Het patroon is bedoeld voor een deken, maar deze eigenwijze diva maakt een vest.

persian tiles vest diydiva

Dit jaar is toch geen rotjaar voor mij. Ik tel mijn zegeningen. Ik wist het wel, maar zelfs toen we allebei corona hadden, bleek manlief fijn gezelschap. Net als in de quarantaine en lockdown. Daarnaast bracht corona een hele grote kans op mijn werk. Ik deed mee met een project, en toen na een paar maanden een collega een andere baan kreeg, mocht ik het overnemen. Het is heel intensief als projectleider, maar tegelijkertijd geweldig om te doen. Nieuwsgierig? Neem maar eens een kijkje op https://velehanden.nl/projecten/bekijk/details/project/cbg_index_hal HAL staat voor Holland Amerika Lijn en we digitaliseren de passagierslijsten. Wie heeft er niet een (oud)oom of tante die met zoʻn schip emigreerde?!

Volgend jaar

Wat zijn mijn wensen voor volgend jaar? Mijn persian tiles vest wil ik voor de zomer af hebben, zodat ik ʻm dan kan dragen.

Ik heb nog een Mondriaan lap liggen voor een zomerjurk met jasje, plus een Marker klederdracht streepje voor een broek.

Mijn Sneakerkit jeans schoenen wil ik een dichtere versie geven. Hier slip ik een beetje uit, het is te los, te wijd aan de binnenvoet.

Mijn grootste uitdaging blijft wel het opmaken van mijn voorraad. Daar wil ik weer enthousiast werk van maken.

Waar streven jullie naar in 2021?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.