vuurwerk lucht diydiva
persoonlijk

Jaaroverzicht

Nog nooit heb ik een jaarwisseling gehad, die zo gewoontjes aanvoelde. 31 December had helemaal niet het eind-gevoel. Misschien omdat dit hele jaar weer als de film Groundhog Day voelde? Toch is dit jaar ook weer voorbij gevlogen. Als we mogen uitgaan van de vorige epidemie, de Spaanse griep, dan gaan we nu het derde en laatste coronajaar in… Ik hoop het. In deze blogpost kijk ik terug naar de bestgelezen stukken, zet ik mijn toekomstige plannen op een rij en droom ik even verder.

Favorieten

Inmiddels blog ik al bijna een decennium, en dan heb je wel wat evergreens gecreerd. Mijn kersttopper is nog steeds dit bericht, over een simpele kerstkaart. Maar het wordt op de voet gevolgd door de tips om een peperkoek huisje te maken, of een simpel kerstdorp huisje van karton.

Aangezien de kerst achter de rug is, kijk ik gelijk verder naar het hele jaar. Mijn absolute blogtopper is nog steeds de pagina met gratis naaipatronen. Op twee volgt een review van goed patroonpapier. Is het de Action, de Hema of toch de markt waar je moet zijn? De derde plaats wordt eigenlijk gedeeld. Naast mijn sokken breien tutorial staat de slip naaien tutorial op grote hoogte.

Volgend jaar

In 2022 begin ik eerst met het opmaken van mijn lycra voorraad. Ik kocht nogmaals een lap Alb Stoffe lycra, met die geweldige print.

alb stoffe barrett

Ik wil nu een hemd met ingebouwde top hiervan naaien, plus een setje (top en slip) in de rose-oranje-paarse variant van deze stof. Van de restjes maak ik nog een bralette.

Daarnaast heb ik nog een flinke lap zeegroene badpak lycra. Daarvan wil ik badkleding gaan maken, of beter: verbouwen.

Want bovenstaande bikini oogt geweldig (een verbouwde Marlies Dekkers van Marktplaats), maar de onderband zit niet lekker. Ik wil daar een brede, elastische band toevoegen. Een bijbehorend shirt van lycra is ook grappig.

Ook ga ik verder met klederdracht technieken. Ik nam al de eerste stappen op Staphorster stipwerk gebied, maar nu wil ik een lap stof gaan bewerken.

Staphorster stipwerk

Verder heb ik nog wat leuk haakwerk onder handen, de Olga cardigan. Daarmee wil ik dit jaar een eind komen. Op de breimachine ga ik mijn zwarte vestje afmaken. Ik heb VVV bonnen gekregen als nieuwjaarsgift en daarvan prachtige wol gekocht. Het is de Lana Grossa Ecopuno Hand Dyed Chandra.

Het is dezelfde wol die je onderaan de foto ziet, waarvan ik in de zomer mijn shrug breide. Ik was op slag verliefd op de kleuren en zachtheid van de wol. Ik wil er op de breimachine een simpele trui van gaan maken, voor op mijn bonte “India” rok.

Didi rok India

Ook voor de kersttijd denk ik al na. Kerst 2022 wil ik eindelijk iets doen met de lap Ikea kerstboomstof! Ik wil ʻm niet als kleed, want met kerst komt altijd het door mijn moeder geborduurde kleed op tafel.

Ik zit nu te denken om er een lap witte fleece achter te stikken/quilten en dan handgeborduurde versieringen van vilt in de boom te naaien.

Dromen

Naast mijn vele creatieve plannen (die altijd rondjes draaien in mijn hoofd, never a dull moment…) heb ik nog een aantal dromen. In de eerste plaats draait alles om gezondheid. Hoe ouder je wordt, hoe duidelijker dat is. Ik hoop op een gezond jaar voor ons gezin.

Daarnaast hoop ik (wat aardser…) volgend jaar met mijn YouTube kanaal de 10.000 abonnees te gaan halen. Ik heb er nu 9.400, dus nog maar 600 erbij! Met mijn gebruikelijke gemiddelde van zoʻn nieuwe 50 abonnees per maand moet dat lukken!

Verder wil ik mijn blog en mijzelf meer de richting opsturen van self care. Goed voor jezelf zorgen, in de betekenis van goed en gezond eten (minderen met suiker), kleding aandoen waarin je je prettig voelt en je ontwikkelen naar een richting die bij je past. Ik heb nog altijd veel “kunstenaars dromen”, terwijl ik op het creatieve vlak vooral erg praktisch bezig ben. Snel een kledingstuk erbij naaien staat hoger op mijn lijst dan rustig iets creeren. Datzelfde geldt ook voor het tekenen, dat ik graag op mijn tablet doe. Nog altijd is het in dienst van iets, bijvoorbeeld om banners te maken.

Ik ben benieuwd naar 2022!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.