Scheveningen dagje uit diydiva
persoonlijk

Jarig en in mijn knollentuin!

Ik ben jarig geweest, het was zelfs een mijlpaal. Door de coronacrisis liep alles heel anders dan ik in januari had bedacht… Toch was ik ʻin mijn knollentuinʻ dankzij een kado dat ik van tevoren kreeg: een miniatuur DIY kas!

Feest

Helaas, geen twee dagen Efteling, met een overnachting in een suite in het bijbehorende hotel… (Ja, ik heb soms vrij kinderlijke wensen). Maar hoe vier je dan een mijlpaal in coronatijd? Ik ben heel voorzichtig, dus ik word echt niet blij van groepen mensen. Dan wordt de keuze heel beperkt. Ik opperde een strandwandeling, dat moest toch lukken op 1,5 meter?

De pier van Scheveningen

Manlief had een geweldig idee: we gingen naar Scheveningen, en in het reuzenrad op de pier!

Het is een aanrader. Met zʻn vieren hadden we een geweldig uitzicht op deze zonnige dag. Je zag de lege cruiseschepen liggen voor de kust, het Kurhaus is altijd mooi en naast ons zagen we ook af en toe waaghalzen die met een tokkelbaan van de pier naar het strand toe sjeesden. Zoʻn reuzenrad zit voor mij op de grens van doodeng (heen en weer bewegen bovenin door de harde wind, af en toe een kraakje van het rad) en super (uitzicht over zee, strand en een stukje stad).

Wel had ik te doen met de horecamensen, want het is er zo doods als een pier, nauwelijks klanten.

miniatuur kas diydiva

Miniatuur kas

Mijn eigen kasje kreeg ik al een aantal weken terug als kado, toen ik mijn ouders na 3 maanden coronatijd voor het eerst weer zag. Het is ontzettend leuk om te doen, maar ik denk al twee weken lang: volgend blog is ʻie af…

Niet dus.

In eerste instantie ben je erg bezig met de kleine frutsels. Nadat ik ook de ʻglazenʻ kas in elkaar had gezet, was het tijd voor de grote montage. Lees: dat is het moment dat het mopperen begint. Want nu moet alles dat je hebt gelijmd ook precies in de gaten passen. Je raadt het al: dat deed het dus niet. Het begon er al mee dat ik de tekening voor de vloertegels op de verkeerde kant had gelijmd. Uiteindelijk heb ik dus zelf de bodemtegels geschilderd. Ik heb moeten vijlen en ik moest voor het grovere werk aan de slag met een hobbymes. Dat leverde een flinke jaap in mijn ringvinger op. Maar, gehavend en wel heb ik het gefikst!

miniatuur kas diydiva

De kas is nu echt in de eindfase. Ik hoop ʻm jullie volgende week te kunnen laten zien. Er moeten nog zwarte strepen op het plastic, zodat je de vouwflapjes niet meer ziet. Dan komt de leukste klus, de buitenkant nog versieren en vergroenen.

miniatuur kas diydiva

Kado

Voor mijn verjaardag heb ik ook wat VVV bonnen en geld gekregen. Altijd leuk, ik zit nu dus lekker te zoeken op stoffenwebsites voor een leuk lapje. Want komende winter kan ik wel wat extra broeken gebruiken. Ik denk aan een denim stofje in klederdracht stijl van Marken. Wat ik al zeker weet, is dat ik mooi Japans denim ga kopen voor een spijkerbroek van oersterke kwaliteit!

Of ga ik toch ook een Apple pencil kopen, zodat ik makkelijker digitaal kan tekenen…? Want met een onlangs gekocht tekenprogramma ben ik daar druk mee.

tekening vuurtoren diydiva

Kortom: leuke dingen om eens over na te denken. Fijne week allemaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.