zwart jasje met rok eraan diydiva
persoonlijk

Me Made May makes

Me Made May bracht mij een nieuwe spijkerbroek, die hoognodig was. Ik zette ‘m in een paar dagen in elkaar. Ook ging ik verder met een project dat letterlijk al dik een jaar is blijven liggen: het Annick jasje. Ik knipte alvast een jasje van resten van de nieuwe gordijnen van mijn ouders… Kortom, ik ben druk geweest in mei!

Spijkerbroek

Mijn snelle spijkerbroek met flare pijpen heb ik al veel gedragen. Het nadeel bij een nieuwe jeans vind ik altijd dat ‘ie moet worden “ingelopen”. Als de broek uit de was komt, dan is het net een plank. Om dan zo’n harde broek aan te doen, is altijd een hobbeltje. Door het vele dragen en wassen wordt de broek hopelijk snel zachter.

zelf spijkerbroek maken diydiva

Hoe de kwaliteit is, moet ik nog even zien. Na één keer wassen vond ik de stof nog behoorlijk wat pluis en oneffenheden hebben. Het was toch stof van 8 Euro per meter.

Gordijn jasje

Ik doe niet moeilijk over gordijnstof. Bij Ikea kun je de leukste stofjes halen, en ze gewoon dragen. Mijn moeder kocht laatst gordijnen, wit met grote, grove groene cactussen. Jawel, van wie zou ik mijn aparte smaak toch hebben 😉 Assertief is ze ook, want ze vroeg het naaiatelier of zij de resten van de stof mocht hebben die niet gebruikt werden.

Omdat het wel een smalle reststrook was, moest ik op een paar plaatsen een naadje maken. Maar op zich viel het mij best mee. Ik maak opnieuw het jasje van bij mijn matrozenjurk.

Never change a winning team. Ik draag het jasje enorm vaak en graag. Wit en groen zijn weliswaar niet helemaal mijn kleuren, maar volgens mij past dit wel goed bij mijn blauwe spijkerbroek. Ik ga het jasje niet voeren, maar wil weer aan de slag met Hong Kong finish. Zo krijg je nette naden aan de binnenkant. Ik wil sowieso netjes werken (“slow sewing”) en weer alle patroondelen doorslaan.

Edelsmid voor een dag

Maar eerst dat Annicke en Marloesjasje eens afmaken. Je ziet hieronder dat ik al lekker op streek ben.

zwart jasje met rok eraan diydiva

Morgen zit ik in ieder geval niet achter mijn naaimachine. Op onze zusjesdag gaan we richting Amsterdam, voor de cursus “Edelsmid in een dag” van Sjoerd Maret. Uiteraard heb ik weer een mega ambitieus plan: ik wil een Zeeuwse dopring (duimring) gaan maken… Leuk, ik heb er zin in!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.