persoonlijk

Nieuwe garderobe

Als je kleding niet meer past, dan kun je twee dingen doen. Of je blijft daar over klagen, met als gevolg dat iedereen je een zeur gaat vinden. Of je stroopt je mouwen op en gaat er verandering in brengen. P.S. Dit wordt geen dieet en sportschoolverhaal, maar het begin van een nieuwe garderobe 😉

Fietsen

De afgelopen tijd kon ik door de naweeen van Corona niet fietsen naar kantoor. Normaal maak ik twee keer per week een tocht van 2 x 17 kilometer. Nauwelijks bewegen in combinatie met veel snoepen leverde 7 kilo extra op.

fiets snijmal

Sommige kleding pas ik nog wel, al is het wat meer “rolmops” gevoel omdat het strak zit. Maar er waren ook broeken die niet meer over mijn heupen kwamen. Tijd voor aktie!

Burda patroon

Ik hou van de Burda. Waar de KnipMode patronen meestal weinig uitdaging voor mij bieden, zijn de modellen van onze Duitse vrienden apart en vaak ook ingewikkelder. Op zich viel deze broek wel mee, hoor!

Ik had nog een riant stuk Japans denim over en maakte deze broek uit de Duitse BurdaStyle 8/2019. Het is een 7/8 model (oftewel “hoog water”), dat staat dus leuk met laarsjes eronder. Daarnaast is hij lekker wijd, zeer gewenst momenteel. Boven zitten twee zakken erop gestikt, die doorlopen naar achteren. Lekker praktisch, want daar kan veel in. De zakken zijn van “gewoon” zwart denim. Hoe vaker de broek wordt gewassen, hoe uiteenlopender de twee tinten zwart zullen worden.

Op de galerij hierboven zie je dat ik al een short maakte, om dit broekpatroon uit te proberen. Dat short is inmiddels ontmanteld. Ik hergebruikte de broekband om de pijpen aan de onderkant (binnenin) een leuk detail te geven. De zakken van het short zijn nu de voering van de zakken van de spijkerbroek.

Shirt met moneymusk

Op het toilet van onze nieuwe kantoorafdeling blijkt er een geweldige spiegel te zijn, waarin ik mijn outfit helemaal kan fotograferen. Nadelen: het mondkapje en je ziet mijn telefoon.

Ik draag op mijn zwarte broek een zwart t-shirt, met een gekantkloste rood-zwarte “moneymusk”. Dat is een keltisch patroon. Ik kan mij herinneren dat ik daar ruim een jaar over geklost heb…! De moneymusk zit vast met drukkertjes bovenaan, zodat ʻie eraf kan als het shirt gewassen wordt.

moneymusk kantklossen diydiva

Het staat geweldig, maar draagt minder… Er kriebelt een stukje op mijn hals en ik heb een ontzettend gevoelige huid. Dus dit is een shirt om af en toe te shinen, maar niet voor wekelijks gebruik.

Ondergoed

Mijn lingerie la mocht wel wat aanvulling hebben. Veel slips draag ik al heel lang en dan word je dat een beetje zat. Maar van mijn verjaardagsgeld kocht ik een geweldige lap digitale tricot voor een t-shirt. Ik knip altijd zo zuinig, dat er ook nog minstens 1 slip uit kan. Het shirt is bijna klaar, alleen de hals nog. Ik laat je die set waarschijnlijk volgende week zien (als het dan af is).

Ik begon mijn blog met dat dit geen dieet- of sportschool verhaal zou worden. Ik ga gewoon meer fietsen en wandelen en probeer op te letten wat ik eet. Een nieuwe garderobe naaien is leuk, maar wil je ook niet te vaak doen. Ik probeer dus gezond te leven, wat soms wel moeilijk was, zeker rond mijn verjaardag. Daarbij komt dat op kantoor de koffiebar weer open gaat. Op 3 stappen lopen zijn dan de lekkerste koeken, muffins en andere suikerbommen weer verkrijgbaar. Dat is verleidelijk hoor, zo dichtbij.

De komende week staat er niets op de planning, dus dat is wel lekker. Ik probeer nog wat dingen te naaien, maar wil ook verder met mijn icoon schilderen. Goede week allemaal!

Eén reactie

  • Mieke Van Liefde

    Leuk dat je zelf je kleren kan maken. dankjewel voor de tip ‘Hoog water’. Momenteel ook genoodzaakt dergelijke broeken te dragen (heb ze gekregen en had liever langere broeken) . Ik had al getest ze om te plooien tot shorts, maar dat stond ook niet. Ga ze nu dragen met laarsjes. vind het mooi staan….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.