Barrett bralette Madalynne
persoonlijk

Bloggen in oorlogstijd

Bloggen terwijl de wereld in brand staat, meestal deed ik het wel. Maar vorige week kon ik het niet opbrengen. Inmiddels heb ik toch de videocamera en mijn laptop weer opgepakt. Het leven in Nederland gaat door. Ik laat jullie mijn make love not war bralette zien.

Oorlogsfoto

De waanzin van de oorlog viel mij weer op in de Volkskrant van deze zaterdag. Naast een interview met de man stonden twee foto´s. Eentje van hem in toga, als rechter. Voor mij tegelijkertijd een beeld van de rechtsstaat en democratie. De foto daarnaast toonde hem nu, met baard, en in legeroutfit met een geweer. Zijn vrouw en kinderen had hij eerst in veiligheid gebracht over de grens en daarna is hij gaan vechten. Ik kijk dan meteen door mijn oogharen naar die foto´s en bedenk hoe mijn man daar zou staan, echter wel met mij naast hem en onze kinderen op een veilige plek bij elkaar.

Waanzin ten top.

En om mijn geestelijke gezondheid te bewaren, blog en creëer ik weer.

Vlog of podcast

Op mijn YouTube kanaal maak ik videos waarin ik creatief bezig ben, maar onlangs heb ik een nieuwe vorm ontdekt: de vlog of podcast. Ja, ik weet wel, een podcast is meestal zonder beeld, maar mijn vlogs kunnen er voor doorgaan. Ik babbel namelijk veel en laat af en toe zien wat ik maak of aan het maken ben. Je kunt dus rustig mijn vlog aanzetten, terwijl je zelf ook lekker zit te haken of breien. En dan af en toe opkijken als ik iets show.

Veel

Als ik dan zoʻn vlog heb gemaakt, dan valt mij iedere keer weer op hoeveel projecten ik tegelijk heb liggen… Ik ben nu echt braaf bezig om mijn voorraden op te maken. Gisteren heb ik een fijne Barrett bralette erbij gemaakt. Dat is een gratis patroon van Madalynne. Ik koos ervoor om de picotrand weg te laten en de bh te keren met de voering. Dit is mijn make love not war bralette geworden.

Wel heb ik het nu een beetje gezien met dit patroon. De uitsparing boven de band aan de voorkant is geweldig, maar ik wil een wat spannender kant op gaan met mijn ondergoed. Ook letterlijk: ik heb nog 5 meter elastisch, zwart kant liggen. Hmm, ik kan ook een kanten Barrett gaan maken, bedenk ik mij nu.

Opmaken van de voorraad valt echter niet mee. Er is nog zo veel en tegelijkertijd te weinig. Eigenlijk wil ik voor mijzelf een mannenpak maken, in een stretchkatoen met een goed motief. Dus echt de volle mep: pantalon, gilet, blazer en natuurlijk een bijpassende stropdas. Daarvoor heb ik nu niet genoeg stof. Misschien krijg ik van mijn ouders weer een leuk kado voor mijn verjaardag in juni. Meestal kan ik van hun gift een geweldige lap kiezen.

Ik wens jullie allemaal een goede week toe, en hoop op een spoedige vrede in Oekraïne. Het is een spannende en enge tijd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.