alb stoffe performance
persoonlijk

Ondergoed naaien

Toen ik `groeide´/mijn bh’s te klein werden* besloot ik dat het tijd werd om nieuw ondergoed te maken. Ik hou van setjes, dus nieuwe topjes betekent gelijk ook nieuwe slips. Maar ik heb de neiging om op hol te slaan en dat gebeurde nu weer 😉

*Doorhalen wat niet van toepassing is

Lycra

Van mijn ouders mocht ik voor mijn verjaardag wat leuke lappen uitkiezen. Op Instagram had ik al een geweldige lycra voorbij zien komen bij Villa Sassefras van Alb Stoffe, die eigenlijk bedoeld was voor sportkleding.

alb stoffe lycra

Ik maakte afgelopen week bovenstaand setje af. Het zit heerlijk! Als ik ‘m aan heb, zie je ook niets van de plooien die erin kwamen toen ik de band eraan zette. Naast deze set lukte het mij om er nog een slip en twee (!) Barrett Bralettes uit te knippen. Zodoende heb ik uit een halve meter lycra nu opeens drie tops extra, dus dat is voorlopig voldoende. Op hol slaan heeft ook z’n voordelen.

alb stoffe barrett

De Barrett’s zijn trouwens nog niet af. Ik maak ‘m voor de eerste keer, dus dan is het even puzzelen om de juiste maat te vangen. Ik was begonnen met 3XL. Waarom weet ik eigenlijk nog steeds niet 😉 Inmiddels heb ik er eentje kunnen knippen maat L. Die maak ik dan eerst maar. Als je deze bralette van Madalynne ook wilt maken, kijk dan hier. Het is die uitsparing onderaan die ‘m zo leuk maakt. Nog wel even zien dat ik dat netjes genaaid krijg…

Too good to go

Het begint een milde verslaving te worden, aan de app Too good to go. Je redt voor een klein prijsje lekkere dingen die bijna over de datum gaan. Dit keer fietste ik met dochterlief naar de La Place, die bij ons vlakbij aan de snelweg ligt. Het is wel een korte termijn dat je de verrassingstas op mag halen: maar 10 minuten. Het meisje was nog bezig ‘m te vullen.

Oké, het aardbeienslofje met banketbakkersroom oogt messy, maar ja, we namen alles mee in de fietskrat. Hij smaakte er niet minder om. Voor 4,99 Euro smulden wij op zaterdagavond van dit lekkers. Ik had ook gehoopt op smooties, maar die zaten er niet bij. La Place is er dus weer eentje die herhaald kan worden, want dit beviel goed.

In da house

Ik ben ook verder gegaan met het opknappen van ons huis. Inmiddels had ik al 1 Ikea magneetgordijn verlengd, zodat onze achterdeur bedekt werd. Maar we hebben twee van die deuren, zoals je hieronder ziet.

donker raamkozijn

Gordijn nummer twee deed ik op precies dezelfde manier als nummer een. Toch bleek na afloop dat dit gordijn zeker 1 cm breder was (!). Dit was nog te verhelpen. Dat de panelen zeker 5 cm korter waren, verschillend per gordijn, lukte niet meer om recht te breien. Ik baal er van, maar het zit gelukkig verscholen achter de grote cremekleurige stoel. Raar hoor, daar had ik vooraf geen rekening mee gehouden. Ik dacht dat de afmetingen gelijk zouden zijn.

Ook ben ik in de hal bij de voordeur verder gegaan met behang afkrabben. Dat is nu klaar. Volgende keer doe ik de kleine fliebertjes nog en maak ik alles verfklaar, met een voorstrijk. Een leuk klusje voor volgend weekend. Ik pak per keer een ruimte aan, zodat we niet met het hele huis in de chaos zitten, à la Help mijn vrouw is klusser.

Opnames

Deze week, maar ook de volgende, staat op het werk in het kader van (toekomstige) tv- en YouTube opnamen. Afgelopen donderdag kwam er een filmploeg van BNN/Vara Baksteen langs. Dat was toch zo leuk! Ze waren allemaal ontzettend jong (en dan gaan ze mij “u” noemen, …) en hadden wortels in alle windstreken van de wereld. Maar het belangrijkste: ze waren heel enthousiast. Voor YouTube filmden ze een stappenplan, waarin ik als deskundige uitlegde hoe je je stamboom kunt uitzoeken. Niet alleen als je Nederlandse wortels hebt, maar ook Surinaamse of Antilliaanse.

Volgende week ga ik verder met mijn stamboomonderzoek voor Verborgen Verleden. Om welke BN-er het gaat mag ik natuurlijk niet vertellen… Misschien kom ik wel weer op tv ermee, net zoals voorgaande jaren. De laatste keer, met actrice Jennifer Hoffman, was erg leuk!

Fijne week allemaal!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.