haakgaren diydiva
persoonlijk

Rust, reinheid, regelmaat…

Rust, reinheid en regelmaat waren de gouden drie eenheid van het begin van de vorige eeuw. De DIY Diva mijmert wat over regelmaat en creativiteit, nu de school weer is begonnen!

haakgaren diydiva

Project

Ik ben een nieuw project begonnen, dat samenhangt met mijn DIY bucketlist. Na enige tijd kwijlen bij de plaatjes van Mochila Wayuu tassen op Pinterest, was het tijd tot actie over te gaan. Van mijn restjes en mijn verjaardags VVVbon verzamelde ik de benodigde bolletjes voor een Frida Kahlo tas.

Bezig

Op de een of andere vage Russische site vond ik een telpatroon van Frida. Dat is 70 rijen hoog.
Als ik haak, krijg ik snel last van verkrampte vingers. Ik denk dat mijn techniek niet zo goed is… Daarom was het zaak om niet als een gek van start te gaan, om vervolgens het project te laten stranden halverwege omdat ik last had.

Regelmaat

In de regelmaat vond ik de oplossing. Tegenwoordig haak ik elke dag 1 regel. Niet meer en ook niet minder. Dat geeft duidelijkheid. Op vrije dagen haak ik meestal al gelijk na het ontbijt mijn regel. Bij werkdagen plof ik na het avondeten op de bank met mijn wolletjes.

Weet je wat? Het werkt heerlijk. Regelmaat geeft voorspelbaarheid en dat is altijd prettig… Bovendien weet ik nu dat ik na 70 dagen, dus zo’n 2,5 maanden met een leuke handtas loop!
De afwerking zal ook wat tijd vergen. Ik werk niet op de traditionele manier (eerst bodem, daaraan vast de tas). Ik ben begonnen met de tas en moet dus nog de onderkant haken. Maar tegenwoordig zie je ook veel leren onderkanten, dat lijkt mij ook leuk. Verder wil ik de tas voeren en sluiten met een rits.
Maar goed, dan nog weet ik dat ik aan het einde van het jaar DV een tas heb.

Heilig moeten

Regelmaat is lekker, maar het moet niet omslaan in een “heilig moeten”. Wat dat betreft is dit project ook een mooi leermoment voor mij. Ik ben opgevoed met goede calvinistische waarden, zoals hard werken, niet luieren en afmaken waar je mee bezig bent. De ervaring van de laatste jaren leerde echter dat dit ook ten koste van jezelf kan gaan. Wat dat betreft had ik misschien beter in een Rooms gezin geboren kunnen worden, waar volgens mij meer ruimte is voor genieten 😉

Zodoende mocht ik van mijzelf op drukke dagen best een toertje overslaan. Overdag gewerkt, avondeten met familie en door naar de diploma uitreiking van oudste? Zonder schuldgevoel zat ik daarna op de bank lekker te niksen voor we naar bed gingen.

In de vakantie heb ik alles ook thuisgelaten. Vakantie is immers een vrijaf van werk? Het was best lastig, maar af en toe heb ik gewoon lekker op het terras bij het huisje gezeten, zonder iets te doen. Geen breiwerk, geen haakwerk, helemaal niets. De vakantie heeft mij goed gedaan. Dit gaf ook inspiratie om thuis het weer rustiger aan te doen.

Hapklare brokken

Heb jij ook weleens aan een project gewerkt, dat je in “hapklare” brokken tijd had verdeeld? Bijvoorbeeld 1 granny square per dag haken? Of heb je ervaring met een CAL (Crochet Along), elke week een randje haken aan een deken?
Hoe beviel dat?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.