geisha doll diydiva
persoonlijk

Terug in de tijd: Japanse geisha

Mijn liefde voor mooie stoffen zat er al vroeg in. Deze Japanse geisha pop, die ik kreeg als kind, heb ik altijd bewaard en is vele verhuizingen met mij mee gereisd. Nu staat ze te pronken op mijn naaizolder. Maar wat heeft deze pop te maken met de handgemaakte leren tas voor mijn komende verjaardag?

Familie

Mijn familie houdt wel van avontuur. Destijds werkte mijn pa al vaak in Engeland en Ierland en ook neef Peter koos lang voor het buitenland. Hij voer en werkte later op een booreiland. Af en toe kwam hij bij ons op visite. Na één van zijn reizen bracht hij deze pop voor mij mee.

geisha doll diydivaDoor de tijd is de stof een beetje verkleurd. Ik heb een voorliefde voor Barbies en aanverwanten, dus ik heb deze geisha altijd bewaard!

Geisha

Laatst heb ik bij de Knipster wedstrijd nog aan deze geisha pop gedacht… In digitale vorm staat ze nu op mijn nieuwe zwarte spijkerbroek!

Knipster 2017 Martine outfit 1 dediydiva

Tas

Het “bruggetje” van de Geisha pop naar de handgemaakte leren tas loopt via de vrouw van mijn neef Peter. Monique is zeer getalenteerd en maakt in haar eigen atelier prachtige tassen! Haar handelsmerk is dat ze voor jou een tas in elkaar zet, die vanaf de voering tot aan het handvat helemaal jouw smaak is. Mijn voorkeur gaat uit naar een dokterstas model, zoals je op de foto ziet, maar dan met ander leer.

(Credits foto: die komt van www.hiptassen.nl)

Morgen komen ze bij ons op visite. Gezellig! Monique neemt dan ook wat stofstalen en voorbeelden qua grootte mee om te laten kiezen. De komende tijd zul je de tas (in wording) nog wel voorbij zien komen op mijn blog. Ook nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.hiptassen.nl

Bewaard

Hebben jullie ook nog dit soort kinderdingen zoals mijn geisha pop bewaard uit je jeugd? Kom maar op met je smurfenverzamelingen of Barbapapaboekjes…!

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.