boxershort diydiva
persoonlijk

Terug in de tijd: mijn eerste boxershort

Het patroon kreeg ik van een vriendin van de middelbare school. Destijds was kleding best duur en zij hadden het niet breed thuis, dus maakte zij ook zelf kleding. Gelukkig hadden wij het ruimer, maar voor mij was het vooral de lol van het zelf maken. Het unieke. De DIY Diva laat het perfecte beginnerspatroon zien!

Beginnen

In mijn jeugd had ik al wel achter ma’s naaimachine barbie en poppenkleertjes gemaakt, maar vanaf de middelbare school was het tijd voor het serieuzer werk. Op zich is dit boxershort een perfect beginners kledingstuk. Je naait de twee panden aan elkaar, stikt de binnenbeennaad en doet elastiek door een tunneltje aan de bovenkant. Klaar! Een gratis patroon voor een dames model vind je hier.

Mijn short

Je kunt ‘m van een katoentje maken en de boxershort gebruiken als ondergoed. Zelf koos ik voor een steviger stofje, zodat ik een zomerse korte broek had. Deze stof is vrij synthetisch. Meestal is dat niet lekker, maar bij dit boxershort klopt het helemaal. Hij kreukt namelijk niet en hoeft ook niet gestreken te worden na het wassen. De kinderachtige print (Disney) vond ik top en de kleur (blauw) is mijn favoriete kleur.

Ik heb ‘m altijd bewaard. Dit kledingstuk is dus vintage 😉 want het is zeker dertig jaar oud.

boxershort diydiva

Weet je wat het leukste is? Ik pas ‘m nog steeds en draag ‘m af en toe in de tuin…

Hoe oud is jouw oudste kledingstuk?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.