Thanksgiving – Ik ben dankbaar voor …

Vandaag is het in Amerika Thanksgiving, een familiefeest dat op een voorbode van Kerstmis lijkt. Ik vind het een mooi begrip, dankbaarheid. Uit de Biblebelt waar ik vandaan kom, herinner ik mij de “dankdag voor arbeid en gewas”. Als je het naar nu vertaalt “tel uw zegeningen”, dan kom ik uit bij “blij zijn met wat je hebt”. Mensen lijken tegenwoordig vaak zo ontevreden. Het gras bij de buurman is altijd groener… Vandaag een happy blogpost met veel blije zaken!

Nadenken

Deze drukke maatschappij zorgt er al snel voor, dat wij blijven doorhollen. Maar nu wil ik eens even stilstaan en nadenken. Normaal probeer ik dat op zondagochtend te doen, als rustpunt in de week.

Wat zijn de zaken waar ik blij om ben, en waar ik energie van krijg?

 • Dit was een gezond jaar, God dank!
 • Een gezellig gezin
 • Ik heb werk en geen financiële problemen. Al zit een reisje New York er voorlopig niet in…
 • Ik nam wat opfrisrijlessen bij dezelfde instructeur waar nu mijn oudste rijdt. Daarna durfde ik weer beter de weg op. Zo reed ik bijvoorbeeld naar een begrafenis, toen dat per trein slecht mogelijk was vanwege werkzaamheden. En ik ging met mijn meiden naar de Ikea voor een bureautje. Vorig jaar had ik dat niet gedaan. No way! Het kwam goed van pas toen manlief met zijn hand in het gips kwam, en een tijd niet kon rijden!
 • Heerlijke naaitijd met Knipster, het was druk maar het was zo leuk! Bovendien leverde het mij vijf outfits op. Ik leerde andere creatieve meiden kennen en mocht de catwalk op bij de finale. Nu naai ik nog steeds met de lappen en fournituren uit de goodiebag… Wil je ook, dan kun je waarschijnlijk vanaf december je aanmelden. Hou gewoon de KnipMode in de gaten!
  Knipster 2017 Martine
 • Mijn eigen “industriële revolutie” met een breimachine van dik 60 jaar oud en een naaimachine van een eeuw oud! Ik maak nu een sok in 3 uur, van begin tot het laatste vastgenaaide naadje!
 • De ontdekking van het Zeeuwse jak! Ik leerde een jak naaien volgens de eeuwenoude traditie. In eerste instantie om voor de Middelburgse Hanna die nu in Noorwegen woont een echte Zeeuwse outfit na te maken. Maar eigenlijk gaf het mij zoveel inspiratie, dat ik al twee modellen maakte met een vertaling naar onze moderne tijd.
 • Een garderobe die nu echt voldoet, al mag het aantal truien in mijn wintercapsule nog iets groeien.
 • Het niet kopen van troep. Ik probeer eigenlijk niets te kopen, maar dat is lastig. Ik merk dat het ook ontspannend werkt om ’s avonds na een drukke dag nog even Marktplaats af te lopen. Zijn er nog leuke klederdracht dingetjes verkrijgbaar? Wel let ik dan op de echte draagmogelijkheden. Dus ik ga geen Zeeuwse knop ketting kopen, want ik heb al een moderne variant plus een koralen ketting met Zeeuwse knop. Maar oorbellen of een broche heb ik nog niet…
Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.