persoonlijk

Veel letters en woorden

Dit was weer een weekend met veel woorden. Zojuist heb ik met een zucht van verlichting de derde versie van mijn artikel over het Kanaal gestuurd. Manlief nam een digitaal tijdschriften abonnement, waarmee ik ook door heel Europa kan lezen en kreeg ik gezellige koffie visite van Jessica, die een mooie vondst voor mij had gedaan…

Zwoegen

Na gedane arbeid is het lekker lezen! Ik ben gevraagd om een historisch artikel te schrijven, in een prestigieuze Engelse uitgave. Een reuze eer, maar ik merk toch wel dat ik worstel met het “Oxford English”. Natuurlijk kan ik mijn woorden op papier krijgen, en de redactie begrijpt het ook, maar toch mis ik die fijne, kleine kneepjes van een andere taal. Maar goed, versie 3 is nu weg met de mail, dus het is weer afwachten op de nieuwe aanwijzingen. Een voordeel van Engelsen is dat ze hun kritiek uiterst beleefd en vriendelijk verpakken 😉

Ik pak zo lekker mijn Ei pad, om met Readly tijdschriften te gaan lezen. Daarmee kan ik zo ontzettend veel leuks in de DIY wereld bekijken: bladen met handlettering, de Turkse Burdastyle, haken, breien en quilten in Nederland, Duitsland, Engeland en Amerika! Heerlijk! Als je de bladen los koopt, ben je al bijna 10 Euro kwijt. Nu kan ik lekker bladeren. Alleen de raderbladen met naaipatronen mis ik…

Ik teken ook nog veel op mijn tablet. Gisteren heb ik de hele avond kleine tekeningetjes voor mijn Kerst project zitten maken.

Klederdracht

Ik stond net in de keuken, toen Jessica onverwacht aan kwam fietsen. Zij is een mede-crea-Bea, die ik al een tijdje ken. In een minibieb had zij een leuk klederdracht boek gevonden. Aangezien zij mijn voorliefdes kent, had ze het boek meegenomen voor mij.

Veilig in de tuin, lekker in de zon, hebben we een bakkie gedaan. Het is echt een superleuk boek. Eigenlijk zit het in dezelfde hoek als dat van Emmy van Vrijberghe de Coningh, die klederdrachtmotieven gebruikt voor moderne kleding of gebruiksvoorwerpen. Dit boek is een uitgave van Ariadne.

De versiering van deze lamp is gebaseerd op het Axelse kralenwerk. Dat ga ik binnenkort eens uitproberen.

Ook dit Volendamse sjaaltje vind ik ontzettend leuk. Het is gehaakt, en zeer praktisch. Het is in drie delen gevouwen, die alle drie een verschillend motief hebben. Als een motief lelijk is geworden of uit de mode is geraakt, dan wordt dit eraf geknipt, en haken ze er een nieuwe strook aan.

Sowieso ben ik weer druk bezig met klederdracht. Ook mijn digitale pagina, Maak je eigen Zeeuwse klederdracht, is bijna af. Nog wat kleine dingetjes en dan kan die binnenkort online. Verder heb ik gisteren heerlijk achter mijn breimachine gezeten. Het gaat steeds beter, ik worstelde namelijk nogal met de draadspanning, maar nu komen er hele lappen uit!

Zoals altijd… wordt vervolgd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.