vest met pauw versiering
persoonlijk

Vestje en vakantie

Is er iets heerlijkers dan vakantie? Niet per se het reizen naar andere oorden, maar gewoon thuis zijn en doen wat je wilt? Dit alles zonder tijdsdruk, in de wetenschap dat je drie weken vrij bent! Ik vertel kort waar ik mijn dagen momenteel mee vul.

Rustiger

Vooraf wilde ik wel een to-do-lijstje maken van al het leuks dat ik tijden wil doen. Toch maar niet gedaan. Ik doe rustig aan en besteedt ook weer tijd aan gezellig op visite gaan. Als ik druk bezig ben geweest, zoals vandaag met de voorstrijk en eerste laag witte latex van de hal, dan “mag” ik ook van mijzelf ʻs middags een dutje doen. Sinds ik in december corona heb gehad, zit die vermoeidheid er toch sneller in, helaas. Ik geef er maar gewoon aan toe. Als alles mooi is, dan laat ik jullie de fotoʻs van de vers geverfde hal zien.

Vestje

Ik heb altijd diverse projecten naast elkaar lopen. Ik denk dat ik schrik als ik ga tellen… (Een poging: gehaakt vestje, Zeeuwse knop gehaakte tas, ajour sokken, een gehaakte kaper, zwart vestje op de breimachine, rondbreimachine YouTube video maken, passende korte broek voor de vakantie, spencer afronden. Plus drie lappen stof om wat van te naaien.) Oef.

spencer bijna af

O ja, mijn shrug is af. Dat heb ik al op Instagram laten zien. De aan-fotoʻs volgen nog!

Het vestje op de foto is dus ook een lopend project. De panden zijn op de breimachine gemaakt. Ik heb geen patroon, dus ik doe maar wat. Zo heb ik de boorden aan mouwen en onderkant met de hand gebreid met een rondbreinaald. Ik had nog mijn twijfels over de sluiting, maar nu de pauw erop is gelijmd zie ik hoe dat kan. De pauwenveren had ik over van mijn eerste diamond painting project.

diamond painting beginners diydiva

Nog een project dat ik vergat op de lijst: ik probeer momenteel mijn fotoalbum 2017-2020 af te maken. Ik heb nu een kortingsbon van de HEMA, dus dat scheelt 30%. Een voordeel: met 2020 ben je snel klaar. Weinig afspraken, weinig uitjes en geen vakantie…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.