Volendam sweater diydiva klederdracht
persoonlijk

Wat ik echt wil! textielkunstenaar en 3d

Niet alleen een vakantie, maar ook je verjaardag is een mooi moment om eens even stil te staan. Ik ben heel gelukkig met het leven dat ik nu heb. Maar toch…

Ik denk dat het gezond is om te dromen over de toekomst en om je te blijven ontwikkelen. Laatst las ik daarover op het blog van het rijke wijf (geweldige blognaam trouwens). Het was een soort zoektocht naar wie je bent en wat je wilt, die zou starten op haar blog in januari.

Textielkunstenaar

Zelf heb ik mijn wensen al aardig op een rijtje. Bovenaan staat de wens om textielkunstenares te zijn! Dat klinkt heel erg vaag en roept ook gelijk visioenen op van vrouwen met geverfd haar en dito kleding, meestal wijde tunieken en soepjurken. Maar wat zij doen is zo geweldig: werken met de naaimachine of naald en draad en wol en textiel en verf en mixed media projecten. Daarmee vat je al mijn wensen samen. Het Textielfestival, dat trouwens volgend jaar weer naar Leiden komt, is voor mij echt een happy place.

Textielfestival 2015 Leiden Pieterskerk diydiva

Quilten

Laatst moest ik een kwartier wachten op de bus. In de stad had ik GEEN mega stroopwafel gekocht, waar dochterlief wel voor koos, dus mocht ik van mijzelf een tijdschrift halen. De bushalte staat heel strategisch vóór een magazineshop, die daar duidelijk wel bij vaart. De sortering was enorm, in onderwerpen maar ook in vier talen! Ik stapte naar buiten met de Duitse quilt en textiel…, vanwege de leuke sterquilt op de voorkant en een heel strakke moderne love quilt erin.

Ja, de quilt liefde is nog altijd aanwezig, na de babyquilt en de Zeelandquilt.

Hier wordt ik blij van!

Maar ik ben daarin ook heel realistisch: hoeveel quilts heeft een mens nodig? Datzelfde geldt ook voor kleding: op een gegeven moment is mijn capsule garderobe helemaal naar mijn zin en op orde. Dan zal ik jaarlijks hooguit een paar sokken breien, een onderbroek en bh maken, plus een item vervangen, plus voor de zomer en winter een mode-item naaien, maar daar is niet een tweemaal per week blog mee te vullen.

Klederdracht

modern Zeeuws jak diydiva
Mijn moderne jak

Een andere richting die ik uit wil, is die van de klederdracht. Ik heb groot respect voor de eeuwenoude technieken. In navolging van Emmy van Vrijberghe de Koning wil ik de ouderwetse variant omzetten in draagbare hedendaagse mode.

Streekdracht motieven Vrijberghe de Koning diydiva

Dat is echt iets wat bij mij past en waar ik blij van word.

Miniatuur

Ik denk het komende jaar ook nog meer richting miniatuur te gaan. Madurodam was een geweldige inspiratie, met de 3d poppetjes. Met de 3d printer wil ik ook zelf het poppenhuis gaan vullen. Je hoeft niet meer naar de winkel, in de hoop dat ze jouw smaak in miniatuur hebben. Je kan het met Tinkercad, een programma dat dochterlief bij de Na Schoolse Opvang ontdekte, zelf maken.

poppenhuispopje Madurodam diydiva

Met textiel kun je ook in miniatuurvorm natuurlijk geweldig uit de voeten! Zo komen twee liefdes samen.

Leuk! Ik ben vrij vandaag. Ik ga lekker creatief aan de slag!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.