lelijke eend
persoonlijk

Zin in Zeeland!

Never change a winning team… Twee jaar geleden reden wij heerlijk een dagje met een gehuurde lelijke Eend door Zeeland. Nu we door corona niet op vakantie kunnen, besloten we in herhaling te vallen. Cross met ons mee en geniet van het Zeeuwse landschap en textiel!

Vorig jaar

Vorig jaar kozen we voor een blauwe Eend, omdat we die zelf jaren geleden ook hebben gehad. Ik had mijn matrozenjurk, jasje en bijpassende hoed gekozen voor deze zonnige dag.

Dit jaar bleek het nog veel warmer. Midden in deze langdurige hittegolf gingen wij op pad.

Vandaag koos ik als outfit mijn KnipMode korte broek. Dat is echt een topper. Dit is inmiddels de derde versie van dit patroon. Daarboven draag ik mijn shirt van Engels drop jersey, ook een Knip patroon.

Dreischor

Na een rondje wandelen in Goedereede en een flinke punt gebak op een terras in Ouddorp reden we richting Dreischor. Daar bezochten we het streekmuseum in Dreischor. Ik kom graag in Zeeuwse musea. Daar is meestal wel een hoekje met textiel en klederdracht en daar ben ik gek op!

Net als op de Zuid-Hollandse eilanden, waar de wortels van mijn familie liggen, wordt hier een keuvel gedragen. Zo heet de klederdrachtmuts van tule en kant. Een verschil met de Hoeksche Waardse versie, is dat daar het ´koppie´, het bolletje echt veel kleiner is. Zeg maar formaatje tennisbal, terwijl hier je hele achterhoofd erin past.

Ook zie je hier een karkas van ijzerdraad erdoor schemeren. Wat ik wel ontzettend vind detoneren: het gezicht van de paspoppen in het museum. Ik snap dat je als museum niet veel geld hebt, en blij bent als je ergens goedkoop zoʻn pop kan regelen. Maar het lijkt wel of dit een afdankertje van Christine-le-Duc is…

Kralenbeursjes

Ook mijn favoriete kralenbeursjes lagen in de vitrine. Met veel respect heb ik ernaar gekeken.

Want ik heb geprobeerd zelf er eentje te breien, had alle benodigdheden ervoor gekocht, maar ik heb jammerlijk gefaald.

We zijn nadat we het Goemanszorg museum in Dreischor hadden bezocht nog lekker verder gereden over de Zeeuwse binnenweggetjes.

Het was een hittegolf, maar gelukkig hadden de verhuurders sinds kort speciale zomerdakjes van stof geregeld voor de Eend. We hebben een heerlijke dag gehad!

Inmiddels ben ik thuis en druk bezig met oud behang afkrabben. Dat was ook de reden dat dit blogje een dag later verschijnt, ik ben zo druk. Ik heb een samenwerking met Photowall en ga een geweldige historische foto laten afdrukken op behang. Zo leuk! Ik hou jullie op de hoogte.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.