folklore blouse diydiva
Pfaff

Borduur je eigen folklore blouse!

Kruissteek borduren gaat mij niet altijd even goed af. Na een tijdje raak ik afgeleid en gaan mijn kruisjes de verkeerde kant op. Dan blijkt opeens de topdraad van richting veranderd te zijn, zonder dat dit aan mij was meegedeeld;-)
Maar nu heb ik de oplossing daarvoor, en borduur ik in no time een folklore blouse…

folklore blouse diydiva

Machinaal borduren

Ik hou van borduren. Het is tamelijk zen. Rustig steekje voor steekje vorder je. Dat is ook gelijk het grote nadeel: borduren kost enorm veel tijd. En er zijn nog zoveel andere leuke creatieve projecten te doen…

Mijn oplossing ligt echter in het machinaal borduren! Op de Pfaff Creative 1.5 zitten veel siersteken. Heel veel namelijk, namelijk 150. Hieronder vallen ook praktische steken, bijvoorbeeld wel 7 knoopsgaten! Je ziet de siersteken hier op een overzicht achter mijn lieftallige barbie assistente (die poseert met haar bruidsjurk in wording… Hou daarvoor mijn blog in de gaten!)

Als je een steek kiest, hoef je alleen een nummer in te toetsen. Op het display van de naaimachine zie je 114 staan, met daarboven hoe de steek eruit ziet. Als je varieert in lengte of hoogte, dan zie je die verandering ook gelijk op het beeldscherm. De Creative heeft een stuk of vijf kruissteek motieven! Met een aantal heb ik een gewone witte blouse versierd.

borduursteken pfaff creative 1.5 diydiva

Rood

Ik koos voor rood. Dat blijft mijn voorliefde borduurkleur vanwege de merklappen. Maar dit is wel een speciale rood. Deze Gütermann Sulky CA 02776 varieert van kleur, van een beetje rose tot dieprood. Als onderdraad heb ik deels diezelfde rood genomen en deels voor wit gekozen (Sulky Bobbin).

De stof van de blouse is zo dun, dat ik eronder een strook ‘stik en trek’ heb meegestikt. Dat is noodzakelijk, want anders verdwijnt de stof in de diepten van je naaimachine. En geloof mij: dat wil je niet…
(Natuurlijk ben ik een eigenwijze Diva. Dus ik heb het geprobeerd zonder versteviging. Tsja. Nu weet ik inmiddels ook precies hoe je de naaiplaat moet verwijderen met een speciale schroevendraaier en het spoelhuis kan schoonmaken.)

folklore blouse mouw borduursel diydiva

Ik heb het vrij eenvoudig gehouden: een randje langs de mouwen (steek nr. 70), een randje op de rug boven de naad (nr. 69) en een rand langs de versiering op het voorpand (nr. 71). Dat was de lastigste.

folklore kruissteek diydiva blouse

Ik had de blouse nog veel meer vol kunnen borduren, maar ja, je moet op tijd stoppen, nietwaar! Onderaan een randje had gekund, maar ik draag deze blouse altijd in mijn rok. Zie jij nog een andere plek waar ik verder zou kunnen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.