zelfgemaakte slip diydiva gatenplant
lingerie naaien,  Pfaff,  refashion

Gatenplant jurk: refashion

Op mijn blog zal ik ook laten zien hoe je een kledingstuk dat niet bevalt kunt omtoveren in iets leuks! Vorig jaar kocht ik bij de Lady Sting (één van mijn favoriete zaken, als ik tenminste kleding koop…) een jersey jurkje van Seven Sisters, dat prachtig mijn vetrollen accentueerde. Tsja, twee zwangerschappen doen je lijf geen goed. Ondanks dat kocht ik ‘m, want ik zag in dat uitverkoopje met die geweldige print andere mogelijkheden…

2015 trends bloemen planten prints diydiva

Refashion

Toen ik het jurkje kocht, dat ongetwijfeld prachtig staat op een twintigjarig lijfje, wist ik al dat ik er de schaar in ging zetten. Want ik was toen al bezig met zelf lingerie maken… De bovenkant zou een geweldig hemd worden, de onderkant was vast genoeg voor een slip, misschien wel twee!

Lingerie

Het hemd maken was makkelijk. Ik knipte de jurk af op de gewenste lengte, in ieder geval lekker lang om makkelijk in mijn broek te kunnen stoppen. Met de lockmachine werkte ik het af, waarna de naaimachine met de tweelingnaald een keurig zoompje stikte.

De slip ging ook prima. Ik heb wederom het Burda patroon genomen uit het januarinummer van 2012. Van de vorig jaar gemaakte babyquilt had ik nog een rest limegroene jersey over, die perfect bij de gatenplanten paste. Het patroon is zodanig, dat je gewoon de delen van andere stoffen kunt maken. Ik heb zelf geen lijnen getrokken of aanpassingen gemaakt.

Muf

Voor de slip gebruikte ik zwart picotelastiek, dat toch goed paste bij de bruine achtergrond van de stof. Ik kocht het elastiek op Marktplaats, “zolderopruiming” stond boven de advertentie. Ja, dat bleek wel toen het pakje aankwam. Het rook een tikkie muf, maar gelukkig is dat na een wasbeurt verdwenen. Wel was het dikker, of eigenlijk breder elastiek dan ik dacht. Het was zo’n 1,5 cm, dus misschien meer geschikt voor taille-elastiek voor een rok. Maar goed, ik zit in een leer-fase, dus ik heb het gewoon eraan gezet. Op zich bevalt de slip wel, maar de taille zit een tikkie strak. Het past prima, alleen is het niet zo comfortabel als je ‘m lang aan hebt…

zelfgemaakte slip diydiva gatenplantVoor de slip geldt dus duidelijk: volgende keer beter. Want ik heb nog net genoeg voor een zijstukje met gatenplant en een lime middenstuk, daarnaast heb ik met de Pfaff Creative 1.5 limegroene kant gemaakt. Ik wil gaan proberen daarvan een slip te maken met rond de pijpen omgevouwen jersey zonder elastiek en bovenaan goed picotelastiek… Wordt vervolgd dus!

Hebben jullie weleens de schaar gezet in een gloednieuw kledingstuk ???

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.