luizenzak borduren diydiva
Pfaff,  voor kinderen

Luizenzak opleuken

De scholen zijn weer begonnen en de eerste luizencontroles zijn al achter de rug. (Gelukkig zonder gedoe…). Op school hebben ze luizenzakken aan de kapstok hangen, allemaal dezelfde. Voor mijn jongste Diva ben ik toen aan de slag gegaan om ‘m op te leuken. Kijk maar mee.

luizenzak borduren diydiva

Met de Pfaff Creative 1.5 heb ik er een mooie grote M op geborduurd. Ze heeft zelf het lettertype uitgekozen en de kleuren.

Als ik eerlijk ben, was ik vooraf bang dat ze mijn allermooiste klosjes garen zou kiezen en dat die daarna gelijk op zouden zijn. Maar soms zie je schoonheid pas door de ogen van een kind. Ze koos mijn minst favoriete geel en bruingeel. “Dan wordt het een gouden M, mama!”. Jongste had gelijk: het werd mooi. Bovendien was er maar weinig garen nodig, dus ik heb nog genoeg over.

Achteraf gezien had de letter nog iets mooier gestaan als ik ‘m een centimetertje naar rechts had gezet, over de zwarte M heen. Maar het inramen van die luizenzak was al best lastig. Je ziet het op de foto. Het handigste werkt het gewoon als je eerst iets borduurt en dan pas in elkaar zet…

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.