schort zelf maken diydiva
Pfaff

Maak je eigen Heel Holland Bakt schort!

Hoera, Heel Holland Bakt begint weer! We kijken altijd gezellig met het hele gezin. Hoewel mijn (voor)naamgenote Martine Bijl favoriet is, doet André van Duin het ook best aardig. Het bakken is leuk, de kandidaten ook, maar daarnaast is de timing van het programma goed. Het begint na de zomervakantie en loopt door tot de herfst. Dan kun je je al gaan verheugen op het zelf bakken voor Sint en Kerst…

schort zelf maken diydiva

Eigen schort

Als ik zelf bak, dan doe ik altijd een schort voor. Ik ben nogal onhandig en anders zit al snel mijn kleding onder de vlekken… Eerst was ik van plan een heel fout huisvrouwen schortje te maken, compleet met zakje en veel ruches, maar dit is veel leuker: een eigen Heel Holland Bakt schort!

Benodigdheden

Ik koos zelf voor het opmaken van mijn stofvoorraad, maar als je echt het schort van de tv wilt namaken, dan neem je een dikke cremekleurige stof (bijvoorbeeld stevig canvas). Je hebt genoeg aan 1 meter.

Heel Holland Bakt schort zelf maken diydiva

De afmetingen zie je op de foto. De banden zijn gemaakt van dezelfde stof. Daarvoor heb ik ze 5 cm breed geknipt en vervolgens dubbelgevouwen en met een lockmachine afgewerkt.

Ook het schort is (lekker snel klaar) met de lockmachine omzoomd. De banden naai je vast met een gewone naaimachine.

Tekst

De tekst heb ik gemaakt met de Pfaff Creative 1.5. Met het bijbehorende borduurprogramma heb ik de bovenste teksten gemaakt in lettertype Georgia en de naam in Kristen ITC, dat ik zelf heb toegevoegd.

Pfaff Creative 1.5 diydivaOmdat ik zelf een bruine ondergrond heb, koos ik voor creme en witte letters. Want de originele kleur (zwart) zou anders helemaal wegvallen op het bruin. Maar als je de “officiële versie” maakt, neem dan zwart voor Heel Holland Bakt en wit voor je naam!

Geen borduurmachine in de buurt? Dan is er altijd nog transferpapier! Maak op de computer spiegelbeeldig (!!!) de tekst klaar en print ‘m uit. Daarna strijk je het op je schort.

Ook gekeken?

Hebben jullie ook gekeken? Ik zag twee weken terug zelfs 2 reeksen van de Engelse versie van het programma. The great English bake had gelukkig ondertiteling bij Omroep Max. Want mijn Engels is echt goed, maar dat specifieke bakjargon… Dat beheers ik niet. Ik laat trouwens hierbij mijn opgedane inspiratie zien voor het peperkoekhuis. Ik gebruikte het recept van Laura’s Bakery. Bij haar website kom ik vaker uit, als ik bakplannen heb.

Wees verder maar niet bang. Dit wordt geen bakblog.

peperkoekhuisje diydiva

Wij zitten de komende weken weer lekker voor de buis. Hopelijk komt er volgend jaar weer een nieuwe reeks, mét Martine Bijl…

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.