roltas maken diydiva
Pfaff,  zomer diy

Make-up tasje naaien voor de vakantie

Eigenlijk is het volgende tasje multifunctioneel. Je kunt het helemaal customizen naar wens. Dit tasje was bedoeld voor kleine make-up spulletjes, maar je kunt er ook een pennenetui van maken, of, zoals ik deed, een etui om mijn kantklosjes startklaar in op te bergen. Het is handig mee te nemen, want voor een rolletje is altijd wel plek in tas of koffer!

roltas maken diydiva

Werkwijze

Voor dit etui heb ik drie aparte lapjes gebruikt. Met de nieuwe Pfaff Creative 1.5 borduurde ik op de eerste een applicatie met mijn letter M. Dan werk je dus met de borduurarm aan de machine en de bijpassende borduurring. Voor het eerst in mijn leven maakte ik kennis met een applicatieschaar. Jawel, die bestaat! Het is een schaar met aan een kant een soort halve cirkel, waardoor je netjes langs de applicatie kan knippen zonder ergens in te prikken.

Het tweede lapje is een moderne merklap geworden. Natuurlijk heb ik daarvoor rood gebruikt, net als op ouderwetse merklappen. Maar het gaat wel een stuk sneller nu 😉 Samen met de jongste heb ik onze favoriete steken gekozen op de naaimachine. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden. Die huisjes vond ik erg leuk, net als de strikjes! Het derde lapje is een bont bedrukt lapje uit mijn stoffenverzameling.

roltas maken diydiva

Deze drie zijn aan elkaar genaaid, waarna er een ‘half’ lapje is toegevoegd. Daarop ga je vervolgens lijntjes borduren, om zo vakjes te maken. Met een lange lap aan de achterkant en lintjes aan de zijkanten maak je het rol etui af. Als je doorhebt hoe het werkt, is zo’n tasje naaien niet moeilijk.

roltas maken diydiva

Dit etui is handig om mijn kantklosjes in voorraad (dus met draad per paar gewonden) te hebben, zonder dat ze onderling in de knoop gaan. Natuurlijk is er ook plek voor een schaar en een wat groter plekje voor een klos garen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.