geurhartje maken diydiva
Pfaff

Mislukte DIY: van zonnepet naar lavendelhartje

De DIY Diva is geen Koning(in) Midas, want niet alles wat ik aanraak verandert in goud. Oftewel: er mislukken hier regelmatig projecten. Daar ben ik dan ook gewoon eerlijk over. Ik heb altijd een beetje moeite met de “happy de peppie, alles blij en alles gaat goed” sfeer van sommige bloggers. Dus daarom toont de Diva vandaag een mislukte DIY.

geurhartje maken diydiva

Mislukt

Ik hou van eerlijkheid. Als ik dus een rampzalig raglanshirt maak, dan toon ik dat. Wanneer ik tob met een short dat maar niet past, dan kunnen jullie meelezen. Dat is in de shiny blogwereld niet gebruikelijk.

Het leek mij leuk om een nieuwe zomerpet te maken. Zelf draag ik altijd mijn groene legerpet die ik ooit voor 2 Euro bij de Zeeman scoorde. Want een dagje zon zonder pet geeft mij tegenwoordig een daverende koppijn (zonnesteek?). Die pet was geweldig. Ik kon ‘m zo strak stellen met klittenband, dat ik er makkelijk in een zomerstorm mee kon fietsen, zonder dat ‘ie van mijn hoofd waaide. Yep, ik schrijf nu in verleden tijd. Ergens bij de opruiming van mijn kledingkast is het misgegaan. Ik heb het vermoeden dat mijn pet nu ergens in een hoekje van mijn kast nog ligt, zo goed opgeborgen dat ik ‘m nu kwijt ben…

Jeans

Een andere zomerpet, in jeansstof, zou beter passen bij de rest van mijn outfit, dus ging ik aan de slag. Zonder patroon natuurlijk… Ik blijf wat dat betreft een rommelaar, die graag freestyle dingen maakt.

Pfaff creative kant geborduurd diydiva

Ik gebruikte hetzelfde garen als op deze slip, dat van wit naar lichtblauw meandert. Met de Pfaff Creative borduurde ik op de bovenklep een favoriet kantmotief (patroon 76, oftewel Design Collection 327. Mother’s Day, design #18) dat ik al eerder gebruikte op deze hartjes.

Deze delen zette ik vervolgens aan elkaar. Het enige probleem, maar wel het belangrijkste, is dat het er niet uitzag. De delen sloten niet mooi aaneen en de pet had bovenop een heel vreemde vorm. Ook het maken van de klep was een no no. Inmiddels was het mooie wit-blauwe garen op, dus nieuwe delen knippen en borduren was geen optie.

Ik heb lang getwijfeld en diverse malen geprobeerd met een beter stiksel de boel te redden. Maar soms moet je gewoon de stekker uit een project trekken. Uithalen en ooit later opnieuw beginnen met een goed patroon …

geurhartje borduren diydiva

Het mislukte petje met het fraaie borduursel werd vervolgens een mooi hartje, gevuld met lavendel. Het hangt aan de magneetstrip boven mijn naaitafel, want het is echt te mooi om opgesloten te worden in mijn kledingkast…

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.