zelfgemaakte slip diydiva
lingerie naaien,  Pfaff,  slip

Nog een slip met kant…

Al eerder liet ik jullie mijn `refashion` zien van een (gekocht) jurkje in een hemd met bijpassende slip. Van het restje met gatenplantstof kon ik nog net een tweede slip halen. Maar ik wilde niet precies hetzelfde model maken, dus ging ik aan de slag met zelfgemaakt kant!

Zelfgemaakt kant

Een slip wordt (uiteraard…) vaak gewassen. Het gebruiken van handgeklost kant is daarvoor dus niet zo’n goed idee. Daarom heb ik zelf machinaal kant gemaakt op mijn Pfaff Creative 1.5. Het bij de machine geleverde motief nummer 39 (uit de design collectie 424 Endless Vintage Cotton Lace, design #17) gebruikte ik ook al bij een eerdere slip, maar daar borduurde ik op het jersey zelf. Nu maakte ik free standing lace op wateroplosbaar plastic, in een mooi bijpassende kleur groen. Dit kant is dus doorzichtig.

Minder elastiek

De hoogte van het kant (17,5 cm) bepaalt de hoogte van de slip.

zelfgemaakte slip diydiva

Hier zie je de slip waarbij de naden zijn gestikt. Ik wilde dit keer een versie maken zonder elastiek rond de bovenbenen. Daarom is het een stukje langer dan het kant. Die randjes worden eerst omgevouwen en zo omgestreken, waarna het makkelijker te stikken is.

Bovenin heb ik wel gewoon elastiek gestikt. Dit vouwde ik ook om, waardoor je het dus niet ziet.

zelfgemaakte slip diydiva

Ik gebruikte steeds de driedubbele zigzag (elke zig bestaat uit drie steken, en elke zag ook ;-). Zonder elastiek blijft alles nogal, hmmm…. breed. Het draagt lekker, maar ook een beetje wijd. In het vervolg ga ik zeker een of twee centimeter versmallen, daar waar ik geen elastiek gebruik.

Zo leer ik steeds weer iets bij over het maken van slips.

Camping?

Nu nog een paar van dit soort tentjes maken, dan kan ik een camping beginnen 😉

Maar zonder gekheid: de slip past prima bij onderstaand hemdje. Nu is alle gatenplant jersey op. Tijd voor weer een compleet nieuw idee dus.

zelfgemaakte slip diydiva gatenplant

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.