geborduurde tule slip zelf maken
lingerie naaien,  Pfaff,  slip

Slip met geborduurd tule gemaakt!

Hier word ik gewoon vrolijk van. Tegenwoordig zitten de slips die ik maak in no time in elkaar, omdat ik er handigheid in heb gekregen. Ik hoef niet meer na te denken over hoe je een kruis naait of hoe het elastiek aan de juiste kant komt. Toch maak ik geen `bandwerk´ zoals de Vlaamse blogmadammen dat noemen. Nog steeds maak ik slips stuk voor stuk en niet een dozijn tegelijk. Het moet immers niet saai worden!

slip zelf maken diydiva

Patroon

Dit keer gebruikte ik de gratis december download van KnipMode. Helaas ging de slip maar tot maat L, en dat is te weinig voor mijn derriere. Maar als je een beetje handig bent, dan teken je gewoon er een randje bij voor je het patroon uitknipt! Toch blijft het een klein model. Het was leuk om uit te proberen, maar hierna bewaar ik het patroon om evt aan te passen voor de grote kleinste. Zelf hou ik meer van een wat groter model.

Elastiek

passementerie fournituren Utrecht diydiva

Dit elastiek is bijzonder, het heeft een vouw bij het sierrandje. Ik kocht 2 meter toen ik bij de Passementerie was en die zijn schoon op. Hoe, daar ben ik niet helemaal zeker van: 60 cm x 2 voor mijn benen, dan blijft er 80 cm taille over, maar voor mijn gevoel was dat echt veel minder. Misschien is er niet helemaal goed gemeten???

Geborduurd tule

Het tule (een restant van hetgeen ik kocht voor mijn bruidssluier) is geborduurd met een motief met de Pfaff Creative 1.5. Het patroon, nummer 49 dat op de bijbehorende USB-stick staat, komt uit de design collectie 352 Regency Style en is design #15. Ik gebruikte warmtegevoelige versteviging, die je met de hitte van je strijkbout kunt laten “smelten”. De restantjes poets je weg met een tandenborstel. Tsja. Ben er niet laaiend enthousiast over. Er bleef namelijk flink wat versteviging hangen tussen het tule.

geborduurde tule slip zelf maken

Blij!

De slip maakt mij blij, al is ook dit naaiwerkje niet perfect. Als je goed kijkt, zie je dat het ene heupgedeelte iets breder is dan het andere. Maar om nou alles weer los te gaan halen daar, nee, daar had ik geen zin in.
Het was de eerste keer dat ik dit elastiek gebruikte. Ik heb het gestikt en omgevouwen. Dat doe ik een volgende keer niet, want zo verklein je natuurlijk ook de slip.

Nu is mij duidelijk waarom bij professionele slips nooit ongevoerde tule wordt gebruikt. De slip is vrij kwetsbaar. Er zijn al een paar kleine scheurtjes bij het borduurwerk ontstaan, waarschijnlijk door het omhoog hijsen … hahaha.

Ik merk dat dit kleine model toch wel bevalt, want ik draag ‘m vaak. Misschien geef ik het patroon toch een tweede kans, eventueel met een centimetertje extra…

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.