Knipster 2017 Martine outfit 1 dediydiva
Knipster,  Pfaff

Outfit 1 Graphic Art

Vandaag zijn de verkiezingen. Na maanden van peilingen, debatten en voorspellingen mag je nu naar de stembus. Maar deze woensdag kun je nog een keer stemmen, maar dan online voor Knipster! Stem op Martine aka de DIY Diva als je mijn eerste outfit het mooiste vind…

Knipster 2017 Martine outfit 1 dediydivaStem hier

Het stemmen gaat via de site van KnipMode. Het enige wat wordt gevraagd, is je mailadres. Dat is ook logisch, om een eerlijke verkiezing te krijgen. Daar zie je al mijn foto’s van mijn kimonojasje en de bijpassende zwarte jeans, plus mijn bijbehorende gedachtenspinsels. Hier dus alleen een korte preview…

Mijn outfit

Bij een gevoelstemperatuur van -3 zijn de foto’s gemaakt in de Leidse Hortus botanicus, heel bijpassend in de Japanse tuin. Jongste dochter (10 jaar) was de fotografe!

Knipster 2017 Martine outfit 1 dediydivaDe set is op diverse manieren draagbaar: met de ruitjes buiten of met Arabische tegelprint en mét en zonder riem.

Het maakproces was af en toe flink tobben. De jeans had ik al twee keer eerder gemaakt, waaronder met kerst 2016. Toch ging met name de sluiting niet helemaal naar mijn zin. De geborduurde geisha ben ik daarentegen heel blij mee! De broek zit heerlijk en is een fijne aanvulling op mijn capsule garderobe. Als ik zin heb, kan ik de onderkant van de pijpen oprollen tot een 7/8 broek.

Ook met het jasje ben ik heel blij. Voor nu is het nog te fris met de driekwart mouwen, maar dit voorjaar ga ik ‘m vast heel vaak dragen. Het zit heerlijk. Ik koos heel bewust voor jeans als rand, en geen satijn. Zodoende is het echt een set met de spijkerbroek en krijgt de kimono een krachtiger uitstraling!

Knipster 2017 Martine outfit 1 dediydivaDe kontzak is weer lekker geborduurd. De bijpassende Japanse geisha kocht ik via Etsy.

Doorstomen

Verder ben ik al druk bezig met de tweede set. Dat wordt weer echt een Martine-outfit!

Knipster outfit Martine diydivaDat ik zo’n haast heb, is ook omdat ik nog met twijfels zit over de rest. De patronen voor de eerste drie sets zijn gekozen en overgetrokken. Het vierde thema ga ik op mijn honderdjarige handnaaimachine maken, dus dat kost meer tijd. Zeker als je bedenkt dat op die machine geen zigzag zit… Verder weet ik niet zeker wat ik met de laatste opdracht aanmoet. Plan A en B zijn het niet geworden. Ik heb nu wel een geweldige, maar lastige stof en nog geen idee…

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.