Pfaff creative kant geborduurd diydiva
lingerie naaien,  Pfaff

Zelfgemaakt kant op zelfgemaakte slip

Al een tijdje ben ik bezig met het zelf maken van slips. Fanatieke lingeriemaaksters ‘waarschuwden’ mij al: als je eenmaal zelf je ondergoed maakt, dan wil je niets anders meer! Wat blijkt: ze hebben gelijk. Inmiddels wordt ik al steeds bedrevener erin. Dan is het dus tijd voor weer iets nieuws…

zelf ondergoed maken diydiva

Gewoon

Na een aantal vrij gewone slips genaaid te hebben, die hooguit varieerden in kleur en randelastiek, ben ik nu ook het tricot gaan versieren. Want als je een paar maanden een Pfaff Creative 1.5 tot je beschikking hebt, dan wil je die graag laten ‘snorren’. Omdat ik had gehoord dat rekbare stof en een borduurmachine soms lastig samenwerken, was ik er een beetje huiverig voor, maar het viel mij reuze mee!

Kant

Met de Creative kun je van alles borduren, ook in kant-stijl. In de bijgeleverde software zat een prachtig kantje, dat je nog wel vaker zult tegenkomen op mijn blog. Het is uit de Design Collection “424 Endless Vintage Cotton Lace”, design #17 and I love it! Ik heb ‘m eenmaal geborduurd op een stuk zwart jersey, met aan beide kanten voldoende ruimte om later de patroondelen te kunnen uitknippen. Een patroon is zo’n 17 cm lang en dat heb ik dus doormidden geknipt.

Pfaff creative kant geborduurd diydiva

Dit garen is echt mooi, het varieert in kleur van wit tot middenblauw en alle kleuren blauw daar tussenin. Het is Gütermann Sulky CA 02776. Het ondergaren was wit en als versteviging gebruikte ik ‘stik en trek’. Op zich is oplosbare versteviging misschien handiger, dat voel je later minder zitten. Maar ‘stik en trek’ vond ik ook niet hinderlijk.

slip met geborduurd kant diydiva

Het patroon had ik al eerder gebruikt, dus ik wist dat het zou passen. Ik heb het dit keer op een andere manier in elkaar gezet, namelijk eerst elastiek erin en dan pas sluiten aan de zijnaden. Om nou te zeggen dat dit prettiger werkt… nou, nee. Maar goed, probeer alles en behoud het goede!

Op naar de volgende slip! In mijn laatje ligt nog steeds geweldig omvouwelastiek uit China te wachten…

 

 

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.