popup kaart welkom diydiva
kaart,  pop up kaarten

Uitnodiging voor housewarming-party!

Het is weer eens tijd voor een kaartje. Ik heb afgelopen weken heel veel achter de naaimachine gezeten. Nu wilde ik wat anders… Geïnspireerd door de housewarming special van Westwing heb ik een uitnodiging gemaakt. Het is mijn eerste free printable, dus lekker makkelijk: download ‘m en maak snel een geweldige pop up kaart met een grachtenpand!

popup kaart welkom diydiva

Benodigdheden

  • Karton
  • Download van het ontwerp hieronder
  • Snijmesje
  • Lineaal
  • Lijm
  • Naaimachine (alleen voor de slinger)

In Holland staat een huis

Bij een uitnodiging voor een housewarming-party denk ik gelijk aan een echt Hollands huis: een trapgeveltje. Ik trok mijn schetsboek en stiften uit de kast om een avondje lekker te tekenen. Het resultaat kun je hieronder downloaden, om makkelijk zelf te maken.

download diydiva

Kaart

Belangrijk is dat je bij de kaart de dichte lijnen met een snijmesje (of eventueel schaar, maar dat is lastiger) bewerkt. Daarna moet je de gestippelde lijnen vouwen. Het is niet moeilijk en geeft een leuk resultaat.

Als je op wat dikker, kartonachtig papier print, dan ben je eigenlijk al klaar (links op de foto). Gebruik je gewoon dun printpapier, dan kun je het het vel voor de stevigheid op gekleurd karton plakken na het uitsnijden en vouwen (rechts op de foto).

Onderaan, op het witte gedeelte schrijf je de uitnodigingstekst. Let erop dat je datum en locatie vermeldt…

welkom popup grachtenhuisje

Slinger

Je kunt deze printable ook op een andere manier gebruiken, namelijk als slinger! Knip dan alleen het huisje uit, zonder iets er omheen. Leg dit huisje op een stapel van ongeveer 5 blaadjes gekleurd papier, vouwblaadjes bijvoorbeeld. Knip het in één keer uit.

Stik nu de huisjes in het midden horizontaal door, laat daartussen zo’n 10 cm zitten voor je een volgend huisje onder je naaimachine plaatst.

 

Party time

Als je meer tips voor een fijn feest wilt lezen, dan kun je terecht op de site van Westwing Home & Living, waar je online meubels en woonaccessoires kunt shoppen. Daar vind je een special over hoe je een geweldige housewarming-party kunt geven, met de juiste muziek, hapjes en kadootjes.

Het wordt wel tijd voor een goede Nederlandse term voor zo’n feest, vinden jullie niet? Iemand suggesties…?

diva dis

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.