3d printen poppenhuis diydiva
poppenhuis inrichting

3d printen voor het poppenhuis

Mijn poppenhuis opknappen wordt een meerjarenplan. Vorig najaar begon ik met strippen en verven. Nu heb ik één van mijn eerste meubeltjes zelf gemaakt. Met een 3D printer maakte ik zelf een IKEA Kallax (vroeger Expedit) vakkenkast! In deze blogpost laat ik je kennismaken met het (gratis) computerprogramma om zelf ook aan de slag te gaan!

3D printen

Het is heel simpel: over een aantal jaren zijn er nog minder winkels, en print je thuis veel zelf uit in 3D. 3D printen wordt gewoon dé toekomst. (Gratis voorspelling van trendwatcher de DIY Diva. Doe er je voordeel mee 😉 )3d printen poppenhuis diydiva

Ik was als kind al gek op computers. Gelukkig had ik van die toffe ouders die de eerste personal computer aanschaften, namelijk een Commodore-64. Maar als echte alpha ben ik net niet slim genoeg om echt goed te kunnen programmeren. Wiskunde is zeg maar niet mijn ding. Wel kan ik een beetje scharrelen in de digitale marge.

Om mijn poppenhuis te vullen, ga ik achter de computer zitten om zelf meubels te ontwerpen.poppenhuis opknappen diydiva Hanse huis

Video

In onderstaande video zie je hoe ik het kastje ontwierp met een programma dat eigenlijk bedacht is voor scholieren. Het werkt heel prettig, ook voor niet-beta’s. Ik vertaalde de IKEA afmetingen (geplukt van hun website) naar de benodigde schaal voor mijn poppenhuis.

Voor het printen werkte ik prettig samen met De 3D Printman, die je hier kunt vinden: https://www.facebook.com/de3dprintman/ Deze Bart is wel een echte techneut en bouwt het liefst zijn 3D printers zelf.

Kosten

Natuurlijk ben je ook benieuwd naar de kosten. Nou, geen enkele hobby is goedkoop. Voor zo’n simpel kastje moet je toch wel op ongeveer 15 Euro rekenen. Maar voor mijn Hanse poppenhuis, met de afwijkende schaal van 1:18 zijn meubeltjes zowieso zeldzaam in de winkel. En als DIY Diva maak ik ze liever zelf!

Hebben jullie ervaring met 3D printen, of het al eens bij iemand in je omgeving gezien?

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.