led voor poppenhuis diydiva
poppenhuis inrichting

Led there be light!

Hier weer een update vanuit het altijd gezellige poppenhuis! Ik was al begonnen met de verlichting.

Slopen

verlichting poppenhuis DIY diva

Ik had bestaande 1:12 lampjes gekocht in China, die al zelf een stekkertje eraan hebben zitten. De lampenkapjes sloopte ik (want: te groot voor mijn 1:18 huis) en verbouwde ik. Inmiddels heb ik “vast” licht in twee kamers. Ik lijmde het snoer aan het plafond en aan de achterkant van het huis komen de draden eruit.

poppenhuis renoveren licht diydiva

Grappig detail: de lamp in de kinderkamer rechts lijkt heel erg op de lamp die in mijn jeugd op mijn kamer hing 😉 Of is dat geen toeval?

Led there be light

led voor poppenhuis diydiva
De foto lijkt nergens op, maar is bij avond met kunstlicht genomen…

Dankzij een bestelling uit China heb ik nu verlengsnoertjes met stekkertje, en een zakje ledlampjes. Ik ben gaan knoeien met die twee. Als je het verlengstukje afknipt, dan hou je snoer en stekker over. Aan het uiteinde van het snoer haalde ik voorzichtig het isolatieplastic weg. Pas wel op dat je ook niet gelijk een paar dunne electriciteitsdraadjes meeneemt! Als je dan de draad om de uiteinden van de ledjes draait, dan is er licht.

Heel fel licht zelfs.

Met tape zorg je ervoor dat de twee draden elkaar niet raken, want dan brandt er niets meer 😉 Vervolgens komt het leukste gedeelte: van het ledlampje met snoer een echte mooie lamp maken! Daar ben ik nu druk mee bezig. Ik maak een ontwerp voor mijn 3d printer. Ik wil namelijk zo’n klassieke booglamp voor in de woonkamer. Maar dat is lastig. Ik pruts nog even verder…


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.